De creatieve chaos van menszijn

Van de Schaduw van Chaos, naar de Gave van Innovatie en de Siddhi van Onschuld

De creatieve chaos van menszijn

De 1e en de 2e sleutels uit het bewustzijnsspectrum van de Gene Keys zijn de papa en de mama van de schepping. Dat volgt natuurlijk ook uit de I Ching, waar deze sleutels de energie van pure yang, en pure yin vertegenwoordigen. Dat vertalen wij dan weer wat gebrekkig met het mannelijke en het vrouwelijke principe. Gebrekkig omdat die genderspecifieke woorden dan ook meteen een hele lading aan bijklanken met zich meebrengen. Yang penetreert, initieert, en bevrucht, en yin houdt zich ontvankelijk, koestert, en broedt uit. Mensen bij wie deze eerste twee sleutels voorkomen in hun activeringsreeks of incarnatiekruis, zijn dan ook een beetje van een wereld die nog moet komen, en hebben het talent om dingen te manifesteren die eigenlijk nog vóór onze scheppingshorizon liggen. Zij zijn de voorlopers van de innovatie. En wat creëren die 1e en 2e sleutel papa’s en mama’s dan? De 3e sleutel baby, die uit de chaos van het creatieve penetrerende en ontvankelijk makende proces voortkomt. En dat gaat niet zonder slag of stoot!

De chaos van het geschapen worden

Ik vergeet nooit hoe ik me voelde als kersverse moeder met mijn pasgeboren zoon in mijn armen. Zo vers, nog totaal onaangetast door de pijn van het leven, nog zo onschuldig. Een bundeltje pure liefde. Een mensenleventje dat met een geheel eigen unieke identiteit, een geheel eigen unieke set uitdagingen en karmische verbindingen, nu nog vol, in de liefde in mijn armen lag.

Zo onschuldig, zo vreedzaam. Zo… uitgeput!!

Ja uitgeput. Dit schepseltje was het resultaat van een overlevingsstrijd van één spermacelletje dat zich met geweld in een eitje moest boren. Om vervolgens in de georganiseerde chaos van vele miljoenen celdelingen de hele menselijke evolutiereis in negen maanden nog eens over te doen, van visachtige, tot reptielachtige, tot mensenkindje met een eigen neocortex waar in de komende jaren honderd-en-een vragen uit op zouden borrelen. Zoals, “als God alles heeft gemaakt, waarom dan verkeerslichten. Ik word zo moe van al dat wachten.” Gesproken als de ware manifesting generator die hij is!!

En voordat hij in mijn armen lag, moest hij de grootste strijd van zijn leven leveren. Geboren worden. Vanuit je veilige plekje in de oer-oceaan van mama’s binnenste, verstoten worden, door aan alle kanten geklemd en geduwd te worden, om dan door een opening te worden geperst waarvan je denkt, als je zou kunnen denken, dat het je wurgen zal. De chaos van ons geboren worden is onlosmakelijk verbonden met innovatie. Zonder de traumatische chaos van onze geboorte zouden wij als innovatieve versies van onze genetische bloedlijn niet bestaan. En ergens blijft de angst voor het opschuddende trauma van onze geboorte, toen alles ineens veranderde, ons altijd bij! Wie bang is voor chaos is bang om zijn of haar veilige plekje weer te verliezen. Mijn zoon was vol onschuld, niet omdat hij nog niet geleden had, maar omdat hij zichzelf nog niet had beangstigd met alle hersenspinsels die we aan ons lijden en de impulsen van ons instinct en onze emoties verbinden.

De angst van iedere schaduwfrequentie is bijna altijd de bijvangst van ons rationele ‘oplossingsgerichte’ verstand. Hoe los ik mijn verlangens op, (GK30), hoe ontsnap ik aan mijn stress en onrust (GK51, 54, 57), hoe voldoe ik aan mijn verwachtingen (GK 42), en, in deze 3e gene key, hoe maak ik het leven minder oncontroleerbaar en chaotisch? Ofwel, als ons brein nou echt slim was, hoe verstik ik mijn eigen innovatieve en scheppende energie?

 

Chaos is niet gevaarlijk, maar wel een beetje eng

Het is dus niet de chaos zelf, maar de angst voor chaos en verandering die op de schaduwfrequentie overheerst. Het ene uiterste, de repressieve aard, zuigt letterlijk haar chaotische scheppende kracht naar binnen en verstijft. Het andere uiterste daagt juist zijn angst voor chaos uit door anarchistisch en wanordelijk in het leven te staan. Hun levenspad slingert van hot naar haar, zonder enig ritme of doel. Soms uit het zich als agressie, soms als anarchie, maar het leidt altijd tot destructie. Je zou haast denken dat de reactieve aard helemaal op zijn gemak is met chaos, maar niets is minder waar. Want waar chaos de verbinding met de scheppende kracht en structuur van de evolutie verloren is, kan ook niet ingezet worden als innoverend en inzetbaar gereedschap.

Sommige kinderen tekenen strakke huisjes met twee raampjes, een voordeur, een dakje en een schoorsteen. Telkens weer hetzelfde huisje. En o wee de juf die voorstelt om eens een derde raampje aan de tekening toe te voegen. Anderen tekenen huisjes die soms rond zijn, of zelfs vliegen, en soms niet eens meer herkenbaar zijn als huisjes. Misschien de innoverende architect van de toekomst. In een kindje is het charmant. In een volwassene misschien wel een teken van de verbroken relatie met een innerlijke ordenende, én, constant aanpasbare en veranderlijke kern.

En deze 3e sleutel loopt natuurlijk al heel vroeg in ons leven haar eerste deuken op, zeker als het in een profiel voorkomt. Een client die in een heel artistiek chaotisch huishouden opgroeide, compenseerde voor haar gebrek aan veiligheid, door zelf hele ‘vastomlijnde’, strakke en ja, wat saaie kunstwerken te maken. En dat terwijl ze met heel veel 1e lijntjes in andere sleutels juist toegang had tot de oerzee van de gepassioneerde scheppingskracht van Gaia zelf!

Ieder van ons is een combinatie van de penetrerende doordringende scheppingskracht, en de ontvankelijke koesterende broeikas. Ieder van ons belichaamt de speelse, innoverende, en ja, chaos scheppende evolutie zelf, als we er maar op durven vertrouwen. Onthecht en zonder verwachting, met de gave van de 42e sleutel, waar we vorige week op mochten oefenen.

Vaste ankerpunten laten oplossen in kosmisch vertrouwen

Het tweelingzusje van deze 3e sleutel is de 50e sleutel van harmonie. Chaos wordt dus gevoed door corruptie, ofwel een soort evolutionaire datacorruptie van de natuurlijke input van de achterliggende structuur van de evolutie. De 50e sleutel heeft met een sociale cohesie te maken. Wie heeft de leiding? Of heeft niemand de leiding? Yikes, wat gebeurt er als niemand de leiding heeft? Oh, we hebben allemaal de leiding. Huh, hoe dan? We zijn onze verbinding met het achterliggende ‘systeem’ van de evolutie verloren, en gaan niet mee in de enorme mutatie die in ons en in de collectieve mensheid geboren wil worden. Maar het antwoord op de vraag ‘hoe dan?’ ligt in ons vertrouwen op de creatieve, chaotische innoverende en muterende wijsheid die we diep in onszelf weer kunnen ontdekken. En niet in ons rationele hoofd, maar in onze buik, de plek waar onze nieuwe emotionele intelligentie over een zelfsturende wereld langzaam begint te rijpen.

Dus ondanks dat we zekerheid zoeken in ons werk, onze relaties, of ons lichaam, kunnen we er ook voor kiezen om ergens een deurtje open te houden voor de muterende en veranderlijke wijsheid van de evolutie, van de scheppende vader en moeder. Zo kunnen we op een positieve manier ons bewustzijn richten op de onze onderliggende nervositeit over een oerkracht die onze ankerpunten lijkt te willen aanvallen. Want wie of wat zijn we zonder onze vaste ankerpunten? Nou ja, misschien wel mensen die hun kinderlijke speelse onschuld en innoverende vreugde weer hebben ontdekt.

Verstarren of spelen

Bij iedere gene keys profielanalyse, bij ieder blog, en bij iedere vertaling, is er een moment dat ik het totaal niet meer weet. Dat alles wat ik heb geschreven als los zand aan elkaar lijkt te hangen. Dat niets werkt. En dan kan ik twee kanten op. Ik kan verstarren, en me inspannen om de chaos een vorm van orde ‘op te dringen’. Of ik kan diep ademhalen, een eindje wandelen, en me laten penetreren door de creatieve scheppende oerkracht die juist de chaos in mij nodig heeft om me ontvankelijk te maken om iets innoverends te scheppen dat meer is dan een herkauwing van wat al is geschreven. En sta ik dat toe, dan borrelt er een spelende en creatieve vreugde in me op, en een diepe dankbaarheid dat ik op deze manier mag dienen.

Met de onschuld van een kind kunnen we ons allemaal weer laten meevoeren in de creatieve chaos van het leven dat altijd vol verandering en innovatie is.

Als we het speelse onschuldige kind in ons weer vrijheid van expressie geven, komen we ook in contact met de verrukking van het spel. Zelfs het uitdagende en soms pijnlijke spel van het leven. En via de Siddhi van Onschuld van deze 3e sleutel, het herkennen van het pure, nog onbedorvene in ieder mens, in ieder schepsel, komen we weer in contact met de Siddhi van Harmonie van de 50e sleutel én de Siddhi van Vergiffenis in de 4e. We maken allemaal fouten, we doen allemaal dom. Maar in de diepste, hoogste kern zijn we nog steeds dat pasgeboren kindje, dat kersverse omhulsel voor het geïncarneerde Bewustzijn, dat inderdaad een levenscurriculum gaat doorlopen dat zal worstelen, lijden en strijden, maar in essentie pure onschuld en vol in de liefde is.

We zijn atomen in een scheppende chaos waaruit wij mensen zijn voortgekomen en waarin we ooit, zeker als de homo sapiens van vandaag, weer in zullen verdwijnen. Laten we onszelf en elkaar deze komende 3e sleutel dagen met een genadige en speelse blik bejegenen. En in een positieve scheppende chaos, de harmonie en de genade van het leven weer omarmen.

Go play go have some fun!

Liefs,

Lysanne

 

18-4-2019 – ©Lysanne Sizoo

Wil je meer weten over de Gene Keys of Richards eigen woorden over de 3e sleutel beluisteren dan kan je via deze link de audio voor deze gene key kopen. De transcripten van alle 64 audios zijn gebundeld in het boek the 64 ways.

Of zoek je coaching voor het verdiepen van je eigen Gene Keys profiel, dan kan je mij bereiken via san@zensan.nl of het contactformulier op genekeys.nl.

En als je meer wilt weten over je Human Design  profiel dan kunnen we je van harte aanraden om je eigen HD-chart te laten berekenen bij Jovian.

In onze facebookgroep kan je ervaringen uitwisselen met andere gene keys reizigers en je eigen bijdrage leveren aan het verrijken van deze kennis.

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *