De gordijnen van de mystieke ideeënfabriek openen

Van de Schaduw van Verduistering naar de Gave van Idealisme en de Siddhi van Licht

De gordijnen van de mystieke ideeënfabriek openen

Gisteravond zat ik heerlijk met een visschoteltje op de bank, een lekkere bingewatch scherp op de buis, had met de hond gewandeld en de kaarsjes en de haard aangestoken. Kortom, ik was er helemaal klaar voor om te genieten van een luie vrijdagavond. Na vijf minuten was het feest al over. De duisternis trad in. De tweede elektriciteitsstoring in net zoveel dagen. Dankzij de overdaad aan kaarsen werd ik niet meteen in het pikdonker gestort, maar mijn primitieve reactie op het plotselinge wegvallen van het licht was er niet minder om. Mijn hart bonkte in mijn keel, opgezweept door het piepende alarm van de waterpomp die als een kransslagader de woonboot aan het vaste land verbindt. Ik heb de zaklantaarn gepakt, ben de meterkast gaan checken en heb daarna naar buiten gekeken waar ik kon constateren dat de overburen nog licht hadden maar dat de lantarenpalen uit waren. Na Liander gebeld te hebben en gerustgesteld te worden dat eraan gewerkt werd, kon ik iets minder onrustig bij kaarslicht het visschoteltje verder oppeuzelen en vroeg naar bed.

Mijn reactie op het wegvallen van het licht wekte de dans tussen licht en donker, hoop en vrezen, veiligheid en onveiligheid. Ik nam me meteen voor om toch maar eens op zoek te gaan naar een solar generator want de wereld is duidelijk op weg een onveilige plek te worden. De duisternis van de nacht brengt dat soort rampdenken een stapje dichterbij met angstige gedachten, waanvoorstellingen en kwetsbaarheid. Toch zei de vader van mijn zoon vaak dat de duisternis juist je vriend was, omdat je jezelf erin kon verstoppen. Een soort Zweedse jagers wijsheid geloof ik en toepasselijk in een land dat vlak voor de winterzonnewende heel weinig zonlicht geniet. Het voordeel van korte winterdagen is wel dat je als laatslaper bijna iedere ochtend de zon in al zijn pracht en praal kan zien opkomen. Knaloranje en rood, het krachtige symbool van de overwinning van licht over de duisternis. Nee, wacht even.

Het krachtige symbool dat de duisternis bij het licht hoort en omgekeerd. Want dát is de boodschap van de 11e sleutel die ons de komende dagen uitdaagt om ons niet te laten verslaan door het spel van licht en duisternis.

Bang voor het licht

De schaduwfrequentie van deze sleutel kreeg de naam verduistering. En dit is niet de normale gezonde verduistering van het spel van de seizoenen en de planeten, of een stroomstoring van Liander, maar een soort zelfopgelegde verduistering, juist omdat je bang bent voor het verblindende licht van deze sleutel. De 11e sleutel heeft zijn thuisbasis in het energiecentrum van de Ajna, wat ook wel het derde oog wordt genoemd. En dat zegt alles over het downloaden van de mystieke informatie vanuit de kroonchakra waar de 11e sleutel aan wordt blootgesteld. Want deze instroom van goddelijk licht werpt onherroepelijk ook het licht op je kleine zelf, en dus ook op alle blinde vlekken, schaduwen en gedemoniseerde ego-deeltjes die je liever niet ziet.

Mensen die op de schaduwfrequentie van de 11e sleutel leven, hebben van hun onderbewuste een soort Disneyland gemaakt, waar ze gemoedelijk vertoeven terwijl ze alleen hele zwakke lichtjes toelaten om de enge hoeken en gaten van deze kelder zo min mogelijk te verlichten. De reactieve versie van de 11e schaduw neemt een iets sterker licht met zich mee en jaagt alle demonen de trap op en de voordeur uit en projecteert zo zijn of haar demonen op de ander. En daarmee lopen beide schaduw uitersten de prachtige ervaring mis dat hun vermeende demonen niets anders zijn dan vermomde engelen.

Tweerichtingsverkeer

In mijn praktijk maak ik vaak dankbaar gebruik van geleide meditaties als een manier om het verstand even te passeren en mijn cliënten direct met de wijsheid van hun psyche in contact te brengen. Een standaard meditatie begint op een groene akker en vraagt je op zoek te gaan naar een gebouw. Dit gebouw, voor de één een gezellig schuurtje, voor de ander een kasteel zonder ophaalbrug, staat voor de manier waarop je jezelf ziet. Het kan uit drie delen bestaan: een kelder, een begane grond en een zolder met dakkapel. De kelder staat voor het onderbewuste, waar onze driften, schaduwaspecten maar ook afgedankte talenten liggen die vanwege onze opvoeding het daglicht niet mochten zien. De begane grond staat voor ons meest onmiddellijke gewaarzijn, vol met ervaringen en herinneringen die de censuur van onze conditionering wel mochten passeren. De zolder met dakkapel is de plek waar we het meest in contact staan met de energie van ons hoogste of diepste zelf.

Niet iedereen ervaart direct dat ze een kelder of dakkapel hebben, of ze omzeilen het in een meer vrije geleide meditatie. Gebruikmakend van de verbeelding is de psyche heel slim en duidelijk in haar boodschap. Bijvoorbeeld, iemand ervaart dat ze een vliering hebben maar geen zoldertrap. Anderen, zoals ikzelf, hebben een huis met een eenrichting lift, waarmee ze telkens weer van halverwege de keldertrap naar de dakkapel vliegen! Spirtual bypassing van de hoogste orde. In beide gevallen is er een gebrek aan lichtdoorstroming door het hele huis. En dat is de uitdaging die we de komende dagen mogen ervaren. Hoe scheppen we tweerichtingsverkeer in ons psyche. Hoe verbinden we onze dakkapel met de kelder, via de begane grond. En kunnen we daarbij gebruikmaken van een liefdevolle dosis van de ontevredenheid van de 56e sleutel, het kanaalmaatje van de 11e. Wie zijn die angstige zelf-deeltjes die de gordijnen sluiten voor de energie van deze mystieke ideeënfabriek en waarom?

Idealisme betekent vormgeven

Bereid je dus voor op een waterval aan inspiratie en ideeën deze week en laat ze als een frisse wind tot alle donkere hoekjes van je keldertje doodringen. Mensen met deze sleutel in hun profiel zijn als een ware ideeënfabriek. Ze komen niet met één, maar met tien emmers naar de creatieve ideeën bron van het allerhoogste. En daarom raken ze soms overdonderd, omdat ze denken dat ieder idee dat in ze opborrelt ook uitgedragen moet worden. En dat kan leiden tot een soort paranoia omdat ze denken dat andere mensen hun ideeën stelen. Maar deze bron is als een kosmische openbare bibliotheek voor iedereen!! Dus je kan genieten van de rijkdom aan ideeën zonder je bezwaart te voelen als een ander weer een ander stukje van het werk doet. Iedereen heeft een steentje bij te dragen en als we dat allemaal tezamen doen, in harmonie in plaats van met een wedijverende geest, dan profiteert iedereen!

Dát is waar de Gave van Idealisme ons toe uitnodigt. En sommige mensen denken bij idealisme aan een naïeve wereldverbeteraar. Maar het idealisme van deze sleutel gaat veel dieper. Het is het aangeboren talent om een doorgeefluik te zijn van de mystieke ideeënfabriek van de allerhoogste of diepste bron. Het woord ‘ideaal’ komt van het Griekse begrip idea, wat vorm of gestalte betekent. Jij bent hier om vorm te geven aan de goddelijke inspiratie, de goddelijke lichtflitsen, die, want daar is deze sleutel ook mee begaan, de geheimen voor een nieuwe maatschappelijke harmonie en eenheid onthullen. Het is dus de sleutel van de geïnspireerde en geïntegreerde verteller die nieuwe evolutionaire ideeën zo in hun verhaal verweven dat de gemeenschap zich laat onderwijzen over de volgende stap.

Een zuivere agenda

De tweelingsleutel van de 11e sleutel is de 12e sleutel van zuiverheid, onderscheidingsvermogen, én ijdelheid. De ijdele 12e schaduw probeert zich de zuivere ideeën van de 11e sleutel toe te eigenen en plakt haar eigen ongeïntegreerde agenda eroverheen. Maar de inspiraties van de 11e sleutel kunnen alleen succesvol gecommuniceerd worden als jouw incarnatievoertuig ze zo zuiver mogelijk naar de keel kan laten stromen, zonder de stem van goden te bezoedelen met je eigen onverwerkte verlangens, opinies en behoeften.

Wat soms begint als een pure kosmische intentie tot dienstbaarheid kan na verloop van tijd zo besmet raken met het ongeïntegreerde materiaal van het ego, of het kleine zelf, dat er weinig overblijft van het stralende hoopgevende licht. En we zijn nou eenmaal mens, dus een beetje troep blijft bijna altijd aan de goddelijke inspiraties kleven. Maar als we de moed hebben om regelmatig het licht van de erker door het hele huis te laten stralen, ook in de kelder, dan blijft er zoveel mogelijk van over. De dans tussen de 12e en de 11e sleutels is letterlijk de dans tussen het hoogste intellect, en de vruchtbaarheid van de donkere chaotische rijken. Het logische van de yang energie en het creatieve van de yin energie. Want in deze sleutel vinden we het hoogtepunt van ons evolutionaire doel, het leren balanceren tussen intellect en emoties.

Dus dat betekent ook de balans vinden tussen licht en duister en beiden omarmen als een intrinsiek deel van menszijn. Als er zich weer een stroomstoring voordoet, ga ik niet ongerust mopperen over wat ik nu niet kan doen, maar zal ik de tijd gebruiken om mij met dankbaarheid naar binnen te keren en me af te vragen op welke manier ikzelf het allerhoogste licht in de weg zit. Daar hoef ik trouwens niet voor op een stroomstoring te wachten. Door niet alleen niet meer bang te zijn voor de monsters in de kelder, maar door ze liefdevol te transformeren tot de engelen die ze zijn, kunnen we onze innerlijke lamp steeds meer oppoetsen zodat we het hogere licht doorgeven aan de wereld. Want hoe zonde zou het zijn dat deze heilige inspiraties nooit verder komen dan het Disneyland van je kelder, omdat je het niet aandurft om je ‘waanzinnige’ ideeën met anderen te delen.

Ik wens ons allemaal een ontvankelijke en lichtgevende week!

Liefs, Lysanne

Copyright: Lysanne Sizoo/December 2019

Wil je meer weten over de Gene Keys of Richards eigen woorden over de 11e sleutel beluisteren dan kan je via deze link de audio voor deze gene key kopen. De transcripten van alle 64 audios zijn gebundeld in het boek the 64 ways.

Of zoek je coaching voor het verdiepen van je eigen Gene Keys profiel, dan kan je mij bereiken via san@zensan.nl of het contactformulier op genekeys.nl.

En als je meer wilt weten over het verschil tussen de verschillende definities in de zonnevlecht dan kunnen we je van harte aanraden om je eigen HD-chart te laten berekenen bij Jovian.

 

 

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *