De opschuddende kracht van donder en bliksem

Van de Schaduw van Opgejaagdheid naar de Gave van Initiatief en de Siddhi van Ontwaken.

De opschuddende kracht van donder en bliksem

Verwacht niets minder dan donder en bliksem de komende dagen, met hier en daar een blikseminslag van plotselinge spirituele ontwaking. De 51e sleutel is een van de meest krachtvolle sleutels uit het hele bewustzijnsspectrum omdat het mensen werkelijk wakker kan schudden uit de illusie van de Maya. De uitdaging van de week is dit: verlies jij jezelf in een angstig gevoel van dreiging of laat je jezelf inwijden en ontwaken tot je ware zelf.

Niet voor niets spreken we bij deze sleutel over de kracht van het onweer. Het beeld komt uit de I Ching, waar het 51e hexagram ontstaat uit tweemaal het trigram ‘de donder’. In de Chinese traditie wordt het ook wel ‘de opwekking’ genoemd en het wijst op intentie, beweging en initiatief. Natuurlijk kunnen we het woord donder ook associëren met de Noorse God Donar of Thor. Voor Zweedse kindertjes is het dreigende gerommel geen dikke engeltjes die in de hemel volleybal spelen, zoals mij vroeger werd verteld, maar Thor die met zijn hamer boze reuzen verslaat.

Het is ook niet gek dat er voor sommige mensen zo’n dreiging uitgaat van een pikzwarte hemel, duister gerommel en af en toe een flits. Het laat je weer even weten hoe nietig je eigenlijk bent, en hoe klein. En daar is het kleine zelf, ons eigenwijze ego, nooit blij mee.

De mensen die met deze sleutel in hun profiel geboren zijn, kennen dit gevoel van dreigend onheil, de opgejaagdheid van de schaduw van deze sleutel, maar al te goed. Vaak is het een opluchting om het eindelijk te kunnen plaatsen binnen het kader van de gene keys of human design. Want zij staan continue in contact met het rommelede onheil van een dreigende onweersbui. Paniekaanvallen en andere angststoornissen zijn deze sleutel dus niet vreemd. Diep vanbinnen weet je dat ieder moment, alles weer op zijn kop kan worden gezet, opgeschud en omgeschud. De één kruipt dan in de kelder, terwijl de ander net zo lang buiten blijft zitten tot de eerste regendruppels hem helemaal doorweekt hebben. Maar er is geen kelder die je kan beschermen voor de liefdevolle hamerslagen van de goden.

Bovendien is de energie van mensen met deze sleutel in hun design zowel afschrikwekkend als ontzagwekkend, afhankelijk van hun eigen frequentie. Op het schaduwniveau zullen sommige mensen terugschrikken voor de geweldige energetische ‘opwekkingshamer’ van de 51e sleutelaars. En het is een hamer wiens gebruik ‘uitgenodigd’ moet worden, dus de mensen die weten dat het hen goed kan doen, zullen zich vanzelf wel aangetrokken voelen tot een 51e sleutelaar. Maar soms hebben mensen met deze energie jarenlang geprobeerd zich ‘klein’ te houden, terwijl de bliksemschichten er toch aan alle kanten uitschoten. Het andere uiterste gaat totaal los met zijn energie, zonder contact met zijn of haar Hogere opdrachtgever. Als Thor slaan ze met hun hamer op alles wat nog slaapt, choqueren zowel zichzelf als anderen, maar lopen zo wel aan hun prachtige Gave van Initiatief voorbij. De operatie is gelukt, maar de patiënt is dood.

De komst van de 51e sleutel in je leven deze komende dagen, kan dus heftige schokkende keerpunten teweegbrengen. Wat voel je bij deze woorden, angst of een stille opwinding?  

Ik herinner me nog heel goed hoe mijn eerste miskraam insloeg als een bliksem. Behalve het verdriet was er een enorme verontwaardiging. Ik? Mislukken? Ik? Die altijd zo lief en aardig is voor iedereen? En dan dit op mijn pad? In die jaren voerde het ‘vriendelijke’ narcisme en mijn naïeve godsbeeld nog de boventoon. Tot het leven me dus flink door elkaar schudde!! Het mondde uit in een van mijn belangrijkste levenslessen: stoer is flink, maar kwetsbaar is flinker. En daarom zie ik mijn fietstocht door Londen, op mijn Nederlandse opoefiets, richting lotgenoten groep, als een van de grootste keerpunten van mijn leven. Ik ontwaakte uit een conditionering die op vele niveaus nog jarenlang voor eindeloze introspectie en leerprocessen zorgde. Ik ontwaakte, maar ben verre van verlicht!!

Ontwaken, de siddhi van deze sleutel, wordt zo vaak verkeerd begrepen als het ultieme ontwaken naar een verlichte staat. Voor mij is ontwaken het langzame proces waarbij er steeds meer licht van het hogere Zelf mag doorschijnen naar het kleine zelf, naar het ego, waardoor onze donkere plekjes zo belicht worden dat we ermee aan de slag kunnen gaan. En natuurlijk bestaan er spirituele doorbraken, momenten van intense verlichting, schokinitiaties en inzicht. Maar voor de meesten van ons betekent ontwaken niets anders dan dat je je ogen steeds een beetje verder laat opengaan en de liefde van het licht steeds meer laat doordringen. Mijn miskraam voelde als een enorme vernedering, en ook het moeten zoeken van hulp was tegen iedere beleving van mijzelf in. Maar het was de beste schokinitiatie die ik me maar mocht wensen.

Het doet zeer als het onweert in je leven, en natuurlijk kan je bang worden, en kan je jezelf eraan laten herinneren dat je heel nietig bent en klein. Maar je kan tegelijkertijd, paradoxaal genoeg, contact maken met de energie van de bliksem en de donder, want dat ben je ook!! Tegenwoordig voel ik een positieve spanning bij naderend onweer, metaforisch of echt. Dat moment waarop de zon nog even om het hardst haar zonnestralen over je uitschenkt voordat ze, voor eventjes, wordt bedolven onder een pikzwarte, lichtflitsende hemel. Prachtig!

In Human Design zien we dat net als de 21e sleutel van vorige week, de 51e sleutel zijn thuisbasis heeft in het ego/hartcentrum, en het is de sterkste van de vier egokrachten. Wat je niet moet verwarren met een egotripperij, want dat hangt van de frequentie af natuurlijk. Maar deze 51e sleutel wil de eerste zijn, de beste, de sterkste, de meest opschuddende. En het is de startsleutel van het zogeheten incarnatiekruis van penetratie. Mensen met deze sleutel dringen tot je door en laten een zaadje achter, of je nou wil of niet. Zij initiëren je, zodat je wordt wakker geschud. Ik was met een 51e sleutel getrouwd, en het is waar! Maar het is ook waar dat 51e sleutelaars die zich in de kelder van hun bewustzijn nog in een diepe onrustige slaap hebben gehuld, vaak het grootste slachtoffer zijn van de angst, weerstand en onrust die hun energie met zich meebrengt. Terwijl aan de overkant van het kanaaltje, de 25 sleutel van Universele Liefde je over de brug wil lokken, wil doen begrijpen dat ieder stapje dichterbij je ontwaken, een liefdevolle stap van genade is, die je echt niet hoeft te vrezen. Hier danst de inwijdende kracht van Thor met de Goddelijke moeder van de 25e sleutel.

Deze week mogen we dus allemaal oefenen om als een ontwaakte Thor, hand in hand met de vurige godin van universele liefde, ons eigen leven en dat van anderen, te initiëren met een schokkende vruchtbaarheid! Zoals we leerden in de 25e sleutel, zijn de rake klappen die het leven uitdeelt, een manier om ons weer in contact te brengen met onze ware aard als goden-in-wording. En als de goddelijkheid van de 51e sleutel je nadert dan voel je natuurlijk je hart bonzen. Het vereist bijzonder veel moed om op een ontwaakte, initiatief nemende manier met deze 51e sleutel de wereld in te trekken. En als 51e sleutelaar, om op je eigen unieke manier die penetrerende, soms wat ontzagwekkende kracht, uit te dragen. Maar dan is het ook de taak van de 51e sleutelaar om het levende voorbeeld te zijn van hoe een schokkende ervaring je in dieper contact kan brengen met je hogere bewustzijn. En soms is dat heel heftig, heftiger dan mijn opoefietstocht door Londen.

Als transpersoonlijke therapeut weet ik hoe makkelijk een ‘spiritual emergence’ kan omslaan in een ‘spiritual emergency’ die helaas door ons huidige psychiatrische stelsel verkeerd wordt gediagnosticeerd als een psychose. Lees Stanislav Grof er maar eens op na, of lees dit artikel  dat zijn werk op een hele heldere manier uitlegt.

De energie van de 51e sleutel laat ons weten dat het altijd wel ergens dondert in de wereld, en dat iedere onweersbui een vorm van verlichting brengt. Op het gave-niveau zijn we gevrijwaard van de schrik en laten we ons niet meer van ons stuk brengen. We verbinden ons met de bliksem zelf, het hoogste licht, en laten ons zo initiëren in onze eigen kracht. Op het gave-niveau gebeurt er iets heel moois met deze wedijverende ikke, ikke, ikke. Als het in dienst wordt gesteld van de allerhoogste liefde in jezelf, dan wil het alleen nog maar met zichzelf wedijveren om het hogere in zichzelf zo goed mogelijk te dienen. Dan wedijver je niet meer met anderen maar met jezelf, om zo goed mogelijk jouw krachtige impuls om anderen liefdevol op te schudden en wakker te maken, goed te laten gelden! En dat brengt de rust en het geduld om niet langer onbesuisd met deze energie om te gaan, maar om dit krachtige gereedschap met een liefdevolle hand in te (laten) zetten.

Heb een spannende en opwindende week!

Liefs, Lysanne

© Lysanne Sizoo 2019

Wil je meer weten over de Gene Keys of Richards eigen woorden over de 51e sleutel beluisteren dan kan je via deze link de audio voor deze gene key kopen. De transcripten van alle 64 audios zijn gebundeld in het boek the 64 ways.

Of zoek je coaching voor het verdiepen van je eigen Gene Keys profiel, dan kan je mij bereiken via san@zensan.nl of het contactformulier op genekeys.nl.

En als je meer wilt weten over je Human Design  profiel dan kunnen we je van harte aanraden om je eigen HD-chart te laten berekenen bij Jovian.

In onze facebookgroep kan je ervaringen uitwisselen met andere gene keys reizigers en je eigen bijdrage leveren aan het verrijken van deze kennis.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *