De zoete inval

Van de Schaduw van Doofheid, naar de Gave van Inzicht en de Siddhi van Openbaring

De zoete inval

Met de 43e sleutel die de komende dagen door de zon wordt belicht, zijn we terug in het mentale energiecentrum van de Ajna, ofwel het voorhoofdchakra. Dit is de koffieautomaat waarin we het water van de inspiratie uit de kroonchakra laten doorsijpelen, om haar in het keelcentrum met anderen te delen. Als een lekkere kop koffie, hypothese of veronderstelling. En net als een goed bakkie troost, is er geduld voor nodig om de koffie helemaal door te laten lopen en wacht je misschien zelfs af tot je wordt uitgenodigd om iets voor de ander in te schenken.


Het euvel van de 43e sleutel is dat we te vroeg en ongevraagd onze invallen willen delen. En bovendien, met de 23e Schaduw van Complexiteit als tweelingmaatje én kanaalmaatje, takelen we ons slappe kopje koffie toe met allerlei koffiesmaakjes in de hoop dat hij beter ontvangen zal worden. Als kind maakte ik net als alle andere kindertjes in de klas netjes aantekeningen over wat de juf of meester ons leerde, maar tegelijkertijd ging er meestal ook een ideeënraket af in mijn hoofd met allerlei verbanden en maakte ik gedachtesprongen die ik dan ook meteen met mijn klas en vooral mijn leraar wilde delen! Van klein meisje tot volwassen student bleef ik op die manier allerlei patronen weven in mijn ajnacentrum die soms luisterrijk waren en soms totale kolder. Maar ik presenteerde beiden met evenveel enthousiasme. Ik hoorde het verschil niet, maar anderen wel.

Afwijzingsangst leidt tot afwijzing

De 43e Schaduw van Doofheid en de 23e Schaduw van Complexiteit zijn beiden als de dood om afgewezen te worden. De 23e schaduw voor wat ze zegt, en de 43e schaduw voor de freaky invallen die vanuit de kroon in haar ajna belanden. De zoete inval was een plek waar iedereen gastvrij werd ontvangen. De ajna kan een veilige en gastvrije herberg zijn voor de hogere kennis van de 43e sleutel, of een herberg die haar deuren stijf gesloten houdt uit angst voor vreemden. De afwijzingsangst die het gevolg is van andermans reactie op jouw zoete kosmische invallen ontstaat meestal al heel vroeg bij mensen met deze twee krachtige sleutels. En soms leidt dit tot een enorme twijfel aan hun eigen mentale vermogen. Ze kunnen hun weten, hun intrinsieke kennis niet onderbouwen en verliezen langzamerhand het contact met hun individuele en unieke kijk op de wereld.

Waar de repressieve aard van de 23e sleutel besluit haar mond verder te houden, piekert de repressieve 43e sleutel zich suf over het juiste antwoord, maar hoort deze niet omdat ze zich van haar innerlijke bron heeft afgesloten. Terwijl de 43e Gave van Inzicht juist helemaal okay met het idee dat zij helemaal niets weet totdat zij het wel weet. De reactieve aard van 43e schaduw, type Lysanne student, maakt geen onderscheidt tussen haar eigen onsamenhangende luidruchtige inzichten en kraamt deze met veel plezier uit met de verkeerde timing van de 23e sleutel. En voor je het weet heb je een verstopt filter waar het water van de inspiratie er aan alle kanten overheen stroomt, of een kop vieze half doorgelopen koffie met allemaal rare smaakjes. De angst om afgewezen te worden, wordt daarmee een soort zelf vervullende profetie, die de spot drijft met de ware profetie of openbaring waar de 43e sleutel toe in staat is!!

Wat weet jij?

Soms weten we wat we weten omdat we ervoor geleerd hebben. Soms weten we wat we weten omdat er een logische verklaring voor is, of omdat het een geleefde ervaring is met onze eigen waarheid. De ontvanger kan de waarheid ervan toetsen door hetzelfde boek te lezen, de logica van je redenering te volgen, of door na te trekken of je werkelijk ooit uit een hooizolder bent gevallen zonder je nek te breken. Het weten van de 43e sleutel is echter een weten dat uit een bron voorbij de logica of de ervaring ligt. In bepaalde kringen wordt het ook wel gnosis genoemd, de ‘kennis’ van het onweetbare. In de gnostiek valt zelfkennis samen met godskennis, want wie zich bewust is van zijn goddelijke kern kent zichzelf en kent dus God. Probeer dat maar eens logisch te bewijzen!

De 43e Schaduw van Doofheid is echter zo afgesloten van haar gnostische bron, óf omdat ze er in haar gedachtewereld dwars doorheen tettert, óf omdat ze zich werkelijk heeft afgesloten, dat ze zich verliest in mentale zekerheden en eindeloos blijft nadenken over de grote levensvragen zonder ooit te durven rusten in het grote mysterie van het onweetbare weten zelf.

De uitdaging die de 43e sleutel ons de komende dagen biedt, is om het niet-weten te omarmen en te gebruiken als de meest inspirerende, onverwachte, en rijke informatiebron die er bestaat. Je moet de grenzen van je logische en verstandelijke weten omarmen zodat jij je hart en geest weer kan openstellen voor het innerlijke fluisteren van deze sleutel. De Gave van Inzicht is dan ook eigenlijk de Gave van In(f)luisteren! En om die stille diepe stem te horen moet je de doofheid van de schaduw gebruiken om al het overbodige ruis van de buitenwereld weg te filteren, en je mind leegmaken om als een ontkalkte koffieautomaat de inspiratie van het hogere weten lekker door te laten lopen. En er niets mee doen tot het moment dat de inspiratie klaar is om te delen. En dat is heel eenvoudig hoogstwaarschijnlijk pas op het moment dat iemand je uitnodigt om de koffie op te schenken. Want timing is alles in het universum.

Eénzijn is de verbindende factor

Met dat vertrouwen kan je dan rustig iedere nieuwe Satori, iedere heilige inval afwachten, en geduldig bekleden met de eenvoud van de 23e gave, waarmee je meteen tot de kern, tot de kwintessens doordringt. Een andere manier om naar het gnosticisme van de 43e sleutel te kijken, is door het oosterse begrip kensho, het zien van de eigen ware aard, een essentiële stap op het pad naar het Boeddhaschap in het zenboeddhisme. En wie in contact staat met zijn of haar ware aard is nooit meer bang om afgewezen te worden. Niets of niemand kan je scheiden van het eénzijn van alle mensen. De Gave van Inzicht spreekt dan ook niet om door anderen geaccepteerd te worden, maar omdat zij weet dat het spreken van je waarheid haar grootste vorm van dienstbaarheid is. Het leven zal ons nooit afwijzen en wil ons allemaal gebruiken in deze heilige taak. Totdat we in de Siddhi van Openbaring, als dit jouw pad is, net als iedere moedige profeet die ons is voorgegaan, zo bent samengesmolten met het niet-weten dat we alles weten. Een levende openbaring van de allerhoogste kennis en waarheid die nog niet eerder werd gehoord.

Net als de 1e sleutel die aan deze 43e sleutel voorafging, ontvangt de 43e sleutel het laatste nieuws, vers van de pers van het universum. Alle nieuwe concepten en ideeën worden hier in de 43e sleutel ontvangen, als je jezelf tenminste niet door de eindeloze mentale zoektocht naar tastbare kennis, zekerheid en waarheid hebt laten verdoven. Hier ontvang je niet wat je ‘bedenkt’, maar waar je voor openstaat, als rijke regendruppels in je psyche. De inzichten van de 43e sleutel, in tegenstelling tot bijvoorbeeld de 17e sleutel in de Ajna, zijn er dus ook niet om door anderen getoetst te worden als hypothesen, maar gewoon om aangehoord te worden. “Ik ‘weet’ het nou eenmaal”, zei ik als klein meisje aan de eettafel, als het gezin flink aan het debatteren was. Maar daar was ‘gewoon weten’ niet genoeg, daar moest mijn weten onderbouwt zijn met logische redeneringen en feiten.

Mentale rust

Dus de komende dagen mogen we misschien allemaal even een glimt opvangen van de volgende stap, en wordt een heel klein tipje van de sluier over de volgende stappen in onze collectieve bewustzijnsgroei onthuld. Begin daarom nu de oorverdovende herrie van je mentale wereld te stillen. En help anderen hierbij, door ze liefdevol aan te raken en hen zo uit de mentale doolhoven van de ajna, terug naar de werkelijkheid te brengen. Uit doofheid naar ontvankelijkheid. Want zolang we de stilte van het niet-weten niet kunnen omarmen blijven we doof voor de inzichten van de 43e gave. En omdat deze sleutel verbonden is met de 61e Schaduw van Psychose, kunnen we de komende dagen werkelijk ervaren hoe we onszelf tot waanzin drijven door altijd maar met onze beperkte verstandelijke capaciteiten, hoe mooi ook, het ultieme willen doorgronden en op zoek gaan naar een rotsvaste waarheid. Ooit zei ik tegen een leraar dat ik het niet-weten van menszijn heel goed kon omarmen omdat ik er zeker van was dat ik na mijn dood een soort overzicht zou krijgen van alles wat ik geleefd en geleerd had, met tekst en uitleg. Mijn leraar snoof wat minachtend en zei: “veel succes daarmee!” Ik had gewoon een soort uitstel van waanzin bedacht, en daarmee helemaal niet de staat van niet-weten omarmd.

De doorbraak

In de I Ching en in Human Design is dit het hexagram of de poort van de doorbraak. Vaak weten we niet eens wat er aan de doorbraken in ons leven voorafging, maar wat we wel weten is dat er een grote transformatie heeft plaatsgevonden en dat niets meer hetzelfde zal zijn. Waarom gingen we ineens op twee benen staan als mensheid, waarom voel ik ineens die rancune en boosheid niet meer die ik ooit koesterde voor bepaalde mensen in mijn leven, wanneer hield ik op zo bang te zijn? Het juiste antwoord op de ene vraag hoeft niet het juiste antwoord op de volgende vraag te zijn. Alles veranderd, transformeert, en groeit, en er bestaan antwoorden op vragen waarvan we nog niet eens weten dat ze bestaan. Die we alleen kunnen horen in de stilte van de totale overgave aan het niet-weten

De Gave van Inzicht ontstaat spontaan in de leegte van het niet-weten, in het omarmen van de onzekerheid van onze eigen toekomst en die van de mensheid. De doorbraak komt misschien wel op het moment dat je uit het raam zit te staren, een beetje te dagdromen, of je helemaal laat vervoeren door een boom die in 24 uur ineens vol rode en oranje bladeren zit. Laat de bezorgdheid, de hypocrisie van het zekerweten los, en kijk om je heen en zie weer het wonder van de wereld. Aan jou de keuze de komende dagen om je arm en doof te denken, te druk, te veel bezig met het hoe, wat en waarom van het leven, of rijk en open voor inzichten, wetend dat je niets weet, dat er een wereld van mogelijkheden aan je voeten ligt, zonder dat je er ook maar iets voor hoeft te doen en er ook maar iets van hoeft te begrijpen.

Neem de tijd

Als jij je onweetbare weten nog niet zo goed uit kan leggen, dan is jouw kopje gnostische koffie duidelijk nog niet gebrouwen. Dus kom tot rust. Wacht af. Laat jezelf pruttelen. Laat jezelf uitnodigen. Het kanaal dat tussen de 43e en de 23e sleutel loopt, wordt niet voor niets het kanaal van de genie of freak genoemd. Dove mensen die niet in contact staan met de kosmische timing flappen iedere plotselinge inval er meteen uit en worden dan ook gezien als een freak.  Maar als je wacht tot je wordt uitgenodigd en dan ook nog eens van binnenuit echt voelt dat dit een goed moment is om het te delen, dan slaan mensen straal achterover en noemen je een genie!

Innerlijk zicht, luisteren met ons innerlijke oor. Luisteren naar de natuurlijke rust en stilte van ons hart. Hoe vaak luisteren we daar werkelijk nog naar? Leg deze week als een kind je hand in de hand van het universum en vertrouw erop dat er ergens iets wordt geweten dat jij pas zal weten als de tijd er rijp voor is. En tot dan, mag je spelen.

Ik wens je een week vol stille inzichten!

Liefs, Lysanne

© Lysanne Sizoo, 12 november, 2019

Wil je meer weten over de Gene Keys of Richards eigen woorden over de 43e sleutel beluisteren dan kan je via deze link de audio voor deze gene key kopen. De transcripten van alle 64 audios zijn gebundeld in het boek the 64 ways.

Of zoek je coaching voor het verdiepen van je eigen Gene Keys profiel, dan kan je mij bereiken via san@zensan.nl of het contactformulier op genekeys.nl.

En als je meer wilt weten over je HD profiel dan kunnen we je van harte aanraden om je eigen HD-chart te laten berekenen bij Jovian.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *