Devotie voor het menszijn en een totale overgave aan ieder levensavontuur

Van de Schaduw van Halfhartigheid, naar de Gave van Commitment en de Siddhi van Devotie

Devotie voor het menszijn en een totale overgave aan ieder levensavontuur

De les van de 29e sleutel die de komende dagen ons leven zal beïnvloeden, is heel eenvoudig: als je eenmaal ergens bent ingedoken moet je de hele rit uitzitten, én, uitstappen op het moment dat de rit is afgelopen. Vol overtuiging en toewijding, want met de energie van de Gave van Commitment geven we ons over aan de achtbaan van het leven, met al haar grote en kleine ‘lussen’, de levenscyclussen die soms een minuutje duren en soms veel, veel langer. En het is pas klaar als het klaar is. Want als je voortijdig uit het wagentje springt, val je vanzelf weer in de volgende achtbaan waar je dezelfde rit maakt omdat je de les nog niet hebt geleerd.

De brandstof voor deze energieke duik in de onpeilbare afgrond, de I Tjing naam voor dit hexagram, is het brandende verlangen van de 30e sleutel, de tweelingsleutel van de 29e. We mogen dus zelf kiezen hoe we in het leven staan. Verstrikt in een schaduwdans van verlangen en halfhartigheid, of de transformatiereis omarmen die tot lichthartigheid en commitment leidt, uitmondend in zielsvervoering en devotie aan het leven zelf. Er staat ons dus heel wat te wachten deze week.

Wie weet word je deze week wel uitgenodigd om in een heel nieuw avontuur te stappen, vol overgave, met een totaal commitment. Maar we worden ook uitgenodigd om te reflecteren over ervaring cyclussen die we misschien bezig zijn voortijdig af te breken, of cyclussen die allang afgelopen zijn maar waar we ons nog aan vastklampen. Zo heb ik achteraf gezien mijn huwelijk misschien wel zeven jaar langer door laten strompelen, op pure 40e energie wilskracht, omdat ik een idee had dat ik gewoon niet een gescheiden vrouw wilde zijn, en mijn zoon niet het kind van gescheiden ouders. Dat mijn ex en ik elkaar steeds ongelukkiger maakte, kwam in die redenering niet voor. En tja, hij had nou eenmaal ook zo’n heerlijk veilige gedefinieerde milt.

Geen commitment, geen succes

Richard stelt het wel heel bout in zijn beschrijving: wie halfhartig aan iets begint of bezig is, nodigt ellende uit in zijn leven want deze persoon is in feite oneerlijk tegen zichzelf en anderen. Tenzij jij je helemaal overgeeft aan het proces, kan je er nooit alles uithalen wat erin zit. En dit is zo’n energieke sleutel. Het heeft zijn thuisbasis in het sacrale energiecentrum en stroomt dus over van hernieuwbare energie. Commitment aan een bepaald persoon of project is als een energetische dynamiek die diep vanbinnen opborrelt. In die zin heeft commitment niets te maken met wat sociaal gewenst is. Mijn voormalige levenspartner werd verguisd omdat hij de cyclus van zijn midlifecrisis werkelijk tot in de puntjes uitleefde, en binnen luttele weken hertrouwde met een 30 jaar jongere vrouw. Terwijl ik meer als de liefdevolle heldin werd gezien die in wezen ons huwelijk in een wurggreep had gehouden omdat ik juist wél het sociaal geaccepteerde nastreefde. Ik hield vast aan hem, terwijl hij uit iedere contact met mij voelde dat ik hem eigenlijk niet meer duldde, en dat is geen leven. Gelukkig voor ons beiden nam zijn 51e donder en bliksem sleutel over en gaf ons allebei de bevrijding die we nodig hadden om verder te gaan en nieuwe dingen te beleven.

De Gave van Commitment drijft op levensvertrouwen en in de jaren na de scheiding mocht ik hier ook werkelijk weer op oefenen. En ik merkte hoe alles op zijn plek viel, en de juiste dingen op mijn pad kwamen. Alles heeft zijn tijd. En zo mocht ik ook gaan oefenen op de 30e Gave van Lichthartigheid, die het leven neemt zoals het is en nergens meer van ondersteboven raakt. Het is grappig dat Lichthartigheid en Commitment dus samen dansen, want vaak denk je bij commitment aan iets zwaars. Maar als commitment werkelijk vanuit je hart komt, dus niet halfhartig zoals de schaduw, maar ‘heel-hartig’, dan accepteer je ook alles wat dat met zich meebrengt. Je weet dat het er allemaal bij hoort, en denkt niet meer in goede of slechte ervaringen, tenzij het ‘goed of slecht’ slaat op de mate waarin je bereid bent het merg uit iedere ervaring te zuigen, en niet te verwachten dat je er ook maar iets van snapt tot de ervaring cyclus zich heeft voltrokken.

Momentjes om op te bouwen

En kleine momentopname cyclussen kunnen werkelijk je hele dag totaal veranderen. Bijvoorbeeld, neem de dag dat ik mopperend op de hei liep en blijkbaar zo’n negatieve energie uitstraalde dat mijn lieve prins Ody ineens andere honden ging aanvallen. Ik had mijzelf door en nam zelf verantwoording voor mijn negativiteit zodat Ody weer lekker kon spelen. Ineens kom ik een vrouw tegen met wie ik binnen luttele minuten op het niveau van ziel-tot-ziel communicatie zat. Het was een korte intense ervaringscyclus waar zij mij hielp mijzelf nog meer uit mijn schaduw te tillen. Toen ik haar bedankte moest ze lachen en zei, “nu snap ik waarom ik vandaag ineens de andere richting opliep.” Wie werkelijk totaal gecommitteerd is aan het leven, maakt zich geen zorgen meer over de toekomst, en hoeft het allemaal niet te snappen, want je vertrouwt erop dat alles van moment tot moment duidelijk zal worden.

De 29e sleutel kent eigenlijk het woord ‘nee’ niet en speelt de hoofdrol in zijn eigen Yes Man movie, net als Jim Carey! Bij wie dit voorkomt in hun profiel is het dus niets anders dan normaal om overal enthousiast en met betrokkenheid op te reageren en volhardend te zijn in alles wat op je pad komt. Waar komt die halfhartigheid dan vandaan? Wie zich op alle avonturen stort die voorbijkomen kan er soms te laat achter komen dat bepaalde avonturen hem niets gaan leren. Anderen ervaren dat het best wel heftig was en worden bang om aan hun eigen avontuurslust ten onder te gaan. Na een paar heftige onderdompelingen hang je dan liever een beetje aan de zijlijnen. En dat lukt dan ook weer niet echt, want deze sleutel zet het hele systeem onder druk, dus draaf je ineens weer door en weet je van geen ophouden.

Gelukkig hebben we dankzij Human Design houvast in de manier waarop we onze eigen persoonlijke levenskermis doorkruizen. We kunnen leren om het leven tegemoet te gaan met de kennis van onze energiestrategie en besluitvormende autoriteit. Dus al zou ik me spontaan in het volgende avontuur willen storten, voor mij geldt, 29e sleutel of niet, altijd wachten op de (juiste) uitnodiging en dat dan in de emotionele droogtrommel stoppen tot er helderheid is. Dus als we gene keys en human design weer samenvoegen, is dit de sleutel waarmee we met overleg en overgave ons kunnen committeren aan het levensavontuur. En dat voelt voor mij in ieder geval een stukje veiliger!

Een levenssurfer worden

Stel je eens voor dat ‘geïncarneerd zijn in een mensenlichaam’ zoiets is als een middagje surfen. Je hebt je wetsuit aan, (je hebt een lichaam), je peddelt met je surfboard de branding door (de ‘zee’ van het leven), en dan lig je ergens voorbij de branding te wachten op de volgende golf. En wel, de juiste golf. Niet iedere golf. En daarin zit het verschil. Want heb je eenmaal op de juiste manier een commitment gemaakt om een bepaalde golf uit te surfen, dan volhard je daar ook tot het bittere einde in! Tot je op een gegeven moment het strand bereikt en de cyclus ten einde is. En dan blijf je niet boos op je surfboard staan tussen de schelpjes, maar peddel je weer blij naar de branding om de volgende golf op te pikken. Maar spring je op iedere golf die voorbijkomt, zonder innerlijk overleg, dan put je jezelf uit, en dan beleef je misschien helemaal niet de ervaringen die je verrijken, en raak je misschien wel zo ontmoedigd dat je inderdaad in de schaduwfrequentie van een soort halfhartigheid beland. En wie halfhartig surft, ja die valt meteen van de plank!

Maar goed, makkelijk gezegd, en oh zo moeilijk gedaan. Ik ben er meerdere malen in mijn leven door het noodlot op gewezen dat ik het beste gedij als ik me totaal overgeef aan iets waar ik inmiddels niet eens meer een naam aan kan geven. De laatste jaren meer dan ooit tevoren. En toch kruipt het bloed waar het niet gaan kan, en wil mijn mind, en vooral ook mijn eigen 40e willetje, zich er vaak mee bemoeien. Dus voor mij is deze 29e sleutel energie werkelijk een uitnodiging om mij verstandeloos in het volgende avontuur te storten, misschien wel deze week, en de hele rit uitzitten tot ik als een stukje wrakhout weer op het strand wordt uitgespuugd. Doe jij mee?

De 29e sleutel is er om iedere keer weer onze overgave aan het leven te vieren. En dat betekent letterlijk het onpeilbare, het diepste en soms meest duistere van het menszijn te omarmen. Want deze sleutel brengt alles op je pad wat met menszijn te maken heeft: seks en relaties, succes hebben of niet, verlangens en verwachtingen. De essentie van deze sleutel is de totale belichaming van jouw overgave aan het leven met een onstuitbare toewijding. En dan kan jij je verliezen in de hoogste spirituele kwaliteit van Devotie aan het Leven zelf, en één worden met de oorspronkelijke levensvonk als een levende ‘ja’.

Dan bestaat er geen onderscheid meer tussen de liefde voor het menszijn en het pure zijn van het bewustzijn. Dus al brengt de 29e sleutel je tot onpeilbare afgronden, de 30e gave geeft je de energie om met lichthartige voeten door het leven te dansen en je door je hogere verlangens te laten vervoeren!

Geniet van deze devotionele en wie weet, misschien wel extatische week.

Liefs, Lysanne

© Lysanne Sizoo –  2019

Wil je meer weten over de Gene Keys of Richards eigen woorden over de 29e sleutel beluisteren dan kan je via deze link de audio voor deze gene key kopen. De transcripten van alle 64 audios zijn gebundeld in het boek the 64 ways.

Of zoek je coaching voor het verdiepen van je eigen Gene Keys profiel, dan kan je mij bereiken via san@zensan.nl of het contactformulier op genekeys.nl.

En als je meer wilt weten over je HD profiel dan kunnen we je van harte aanraden om je eigen HD-chart te laten berekenen bij Jovian.

HD= Human Design

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *