Duurzame en gestage groei leidt tot overvloed

Van de Schaduw van Onvolwassenheid naar de Gave van Groei en de Siddhi van Superovervloed.

Duurzame en gestage groei leidt tot overvloed

Superovervloed in je leven. Heerlijk! Maar niet ten koste van anderen. Deze 53e sleutel leert ons het belang van geleidelijke en gestage groei. Niet het onvolwassen winstbejag en uitputtende groeimodel van de huidige maatschappij, maar liefdevolle duurzame groei in harmonie met het hele universum. Innerlijke groei vóór materiële groei.

Vanuit de schaduwfrequentie gezien doen we het dus hartstikke goed met deze sleutel. Iedere kloeke ondernemer heeft het groeien van zijn of haar onderneming als hoogste doel en we meten het succes van de verschillende landen in de wereld in termen de groei in BNP. En zelf zijn we ook niet vies van een expanderende portemonnee. En dat we daarmee ons leefmilieu langzaam aan het oppeuzelen zijn, en vele moeder aardes nodig gaan hebben om deze menselijke expansiedrang te dragen, dat beginnen we eigenlijk, collectief, misschien nu eindelijk een heel klein beetje te snappen. En daarin zien we natuurlijk ook een groot generatieverschil. Want de jongere generaties zijn nou eenmaal meer geëvolueerd dan de oudere generaties. Dat is ook groei, maar dan meer van het soort waar deze 53e sleutel eigenlijk om draait.

Duurzame groei is lastig voor de 53e sleutel

Met iedere generatie worden we weer een beetje meer volwassen als mensheid, en groeien we een beetje meer naar het besef toe dat we deel uitmaken van een veel groter geheel. De Schaduw van Onvolwassenheid groeit ten koste van alle anderen. De Gave van Groei, of expansie, stelt zich op één lijn met de onuitputtelijke overvloed van het universum, maar neemt nooit meer dan het nodig heeft. Het is de duurzame groei waar de kranten tegenwoordig bol van staan. En de Chinese naam van het 53e hexagram is dan ook geleidelijkheid, of de geleidelijke vooruitgang.

Maar geleidelijk, hallo. Wie de laatste weken de natuur een beetje in de gaten heeft gehouden ziet rond deze tijd een ware groenexplosie. Er is niets geleidelijk aan de manier waarop de natuur tot uitbarsting komt in de zomer. Wandelpaadjes krimpen, het riet floreert, en de natuur hult zich in haar eigen versie van superovervloed. En laat dat nou net het dilemma van deze 53e sleutel zijn. Samen met zijn tweelingmaatje, de 54e sleutel, wordt hij aangedreven door de adrenale energie van het energiecentrum van de wortel. Gedreven door deze adrenale energie gaan we rusteloos op zoek naar materiële voldoening of innerlijke zingeving. Deze twee kunnen je dus tot materiële waanzin drijven, of tot een stille, hoopvolle, innerlijke en vooral stapsgewijze verlichting. En dat alles gedreven door de sacrale verwachtingen van de 42e sleutel aan de overkant van het kanaaltje!

De 53e schaduw kan zich niet beheersen en de 54e schaduw kent haar plek niet, en daar mogen we deze week heerlijk mee aan de slag. Het 53e hexagram beschrijft alle rituelen en formaliteiten waar een huwend meisje in het oude China aan moest voldoen voordat ze in het echt kon treden. En het 54e hexagram beschrijft het huwende meisje dat als bijvrouw in een reeds bestaande familie komt en daar haar plek moet vinden. De 53e onvolwassenheid uit zich in het te snel de volgende stap willen nemen en de 54e onvolwassenheid uit zich in een ambitie om die eerste vrouw van haar troon te willen stoten.

De Codonring van Zoeken

Want wat zijn we aan het zoeken deze weken, onbewust aangemoedigd door het universum dat ons uitdaagt met de energie van alle sleutels van de Codonring van Zoeken. Het begon, een paar weken geleden, met de 15e sleutel die ons vroeg te accepteren dat we geïncarneerd zijn, en dat proces te heiligen. Toen kwam de 52e sleutel die ons uitnodigde alle stress van het menszijn te bundelen in een laserstraal van eigenliefde en nieuwsgierigheid naar ons Zelf. En met haar danste de tweelingsleutel, de vitaliteit van de 58e sleutel, met de belofte van pure verrukking in de siddhi. En dan die 39e sleutel die vorige week provocaties en prikkels op ons pad bracht, om ons aan het denken te zetten over wie of wat we nou eigenlijk zijn. En nu worden we in de 53e sleutel uitgenodigd om onze blik nog verder naar binnen te keren, en onze expansiedrang op onszelf en ons bewustzijn te richten, gesteund door de gezonde aspiraties van de 54e sleutel die hogerop wil klimmen. Dit is de codonring waarmee we onze eerste stapjes op het pad van bewustzijnsgroei zetten. Dit is de codonring die ons doet beseffen dat we meer zijn dan een verwachtingsvol, hunkerend, ambitieus, provocerend ego-op-benen, dat de adrenale expansie energie van de wortel alleen kan vertalen in méér, méér, en dan nog eens een beetje meer!

Het is jouw leven hoor, niet het mijne!

Een eerste stap op het pad naar (een beetje meer), volwassenheid is dat we ophouden de verantwoordelijkheid voor ons leven buiten onszelf te leggen. Onvolwassenheid is niets anders dan een eerste stadium. Net als een klein kindje naar haar papa of mama kijkt als de blokkentoren voor de 3e keer is omgevallen. Wat zeiden papa of mama? “Stomme blokkentoren, valt ie alsmaar om?”, of, “ach lieverd, dat kan je toch nog helemaal niet, laat papa het maar voor je doen?”, of… zoals ik me voorstel ons Hogere Zelf ons steeds weer met een immens liefdevol geduld toefluistert, “zag je wat werkte, begrijp je wat er niet werkte? Hoe kan je met het inzicht van wat niet werkt, en beetje dichterbij het wel werken komen? Ik doe het niet voor je, maar ik juich je wel toe!”

En ook wij gedragen ons vaak als bovenstaande papa’s en mama’s naar onze iets minder verlichte broeders en zusters. Want onvolwassenheid is werkelijk iets dat bepaald wordt door het oog van de toeschouwer. “Die baby kan nog niet eens lopen”, zegt het 2-jarige broertje over zijn zusje. “Dat jongetje kan niet fietsen”, zegt zijn 5-jarige buurjongetje. En die baby maar rusteloos met haar beentjes trappelen omdat ze diep in zichzelf weet dat ze daar op een gegeven moment iets mee gaat doen. In mijn fantasie ervaart ook ons ego diezelfde rusteloosheid, omdat het diep vanbinnen weet dat er een hogere, of diepere versie van zichzelf ligt te wachten, waar het iets mee kan.

Waar trappelen jouw beentjes voor?

Deze week richten we allemaal de blik naar onszelf en onze eigen ontwikkeling. En nemen verantwoordelijkheid voor ons eigen leven en ons eigen geluk. En dat betekent ook dat je kan gaan kiezen hoe je omgaat met de tegenslagen die je op je pad tegenkomt. “Stomme blokkentoren” roepen, of erger nog, “stomme ik”, of denken, “hier kan ik iets van leren, en ergens diep vanbinnen word ik toegejuicht en gedragen.” Dát is wat uiteindelijk tot superovervloed leidt. Als spirituele krijgers het beste van deze korte incarnatierit maken. Zonder enige garantie of het überhaupt zin heeft of niet. En er nog lol in hebben ook! Er is maar een iemand die jouw leven kan leiden. En dat ben jij. Er is maar een iemand die verantwoordelijk is voor jouw geluk. En dat ben jij. Er is maar een iemand die kan beslissen om vanuit een schaarste bewustzijn te leven of in superovervloed, en dat ben jij.

Uitbundigheid en expansie is de kern van alles wat leeft. Wij zijn gemaakt om altijd maar te blijven groeien, evolutionair, in ons bewustzijn, en ook als gemeenschap. En als we naar moeder natuur kijken, dan zien we hoe deze groeiende en bloeiende expansie altijd in balans is. De oervolkeren wisten het ook, neem nooit meer dan je nodig hebt. De Gave van Groei heeft een holistische blik. Want je zodra jij je overgeeft aan het liefdevolle fluisteren van jouw hogere of diepere Zelf, ontdek je ook een verlangen om je dienstbaar te maken aan het geheel. Om je in te zetten, met al je talenten, voor de groei van anderen. En dan niet met een ietwat verachtende blik naar wie nog onder jou op de berghelling naar boven aan het zwoegen is, wetend dat de dansende klimmers die al veel, veel verder zijn dan jij, ook niet met veracht op jou neerkijken! We zijn allemaal precies op de plek en het moment van onze bewustzijnsgroei waar we moeten zijn. Vertrouw daar maar op!

Soms lukt het niet, en dat is pijnlijk

En ja, er zijn mensen, en ik put uit eigen pijnlijke ervaring, die ondanks de liefdevolle uitnodiging van het universum, zo bang zijn om zichzelf werkelijk onder ogen te zien, zo overtuigd dat ze van binnen zonder licht en lelijk zijn, dat ze een holletje graven onderaan de berg en zich daar verstoppen. Zij doen er alles aan om deze natuurlijke expansiedrift, deze adrenale worteldruk, in zichzelf te verdringen, en iedere groei in zichzelf zodoende laten stagneren. En ook daar moeten we respect voor hebben. We zijn verantwoordelijk voor onze eigen ascentie, onze eigen klim, onze eigen expanderende ego, dat langzaam maar zeker, gekoesterd door het licht van een hoger bewustzijn in zichzelf, zich als een volle maan laat verlichten door de zon. Het ego expandeert naar het Zelf en komt er uiteindelijk in thuis. En het verhaal gaat dat dit wel vele incarnaties kan duren, dus chill out, pak de beheersende energie van de 52e sleutel, en zet in dit leven in ieder geval een stapje verder. Maar zet dat stapje wel.

Vraag jouw Zelf deze week wat is mijn volgende stap? Waar leg ik de verantwoordelijkheid voor het leven van mijn leven nog buiten mijzelf? Waar belast ik de ander nog met mijn gelukszoekerij? Hoe breng ik dat thuis onder de grote liefdevolle paraplu van het hogere Zelf? Dát is volwassen groei. We groeien naar binnen toe en komen in een innerlijke ruimte die duizendmaal groter is dan onze beperkte illusie van de Maya waar we in leven. Groei volgt namelijk een proces van transcenderen en includeren. Het wonder van expansie is dat ieder nieuw niveau van integratie voortbouwt op de niveaus die eraan voorafgingen.

Ik eindig met de woorden van de polsslag deze week, hoe Richard deze 53e sleutel samenvat: De Gave van Groei ontstaat door de groei van bewustzijn, liefde en creativiteit, en die drie samen zorgen voor een perfecte harmonie. Bewustzijn zonder liefde kan wreed zijn, liefde zonder bewustzijn kan pijnlijk zijn en creativiteit zonder liefde kan roekeloos zijn.

Heb een heerlijke groeizame, nieuwsgierige week.

Liefs, Lysanne

© Lysanne Sizoo 2019

Wil je meer weten over de Gene Keys of Richards eigen woorden over de 53e sleutel beluisteren dan kan je via deze link de audio voor deze gene key kopen. De transcripten van alle 64 audios zijn gebundeld in het boek the 64 ways.

Of zoek je coaching voor het verdiepen van je eigen Gene Keys profiel, dan kan je mij bereiken via san@zensan.nl of het contactformulier op genekeys.nl.

En als je meer wilt weten over je Human Design  profiel dan kunnen we je van harte aanraden om je eigen HD-chart te laten berekenen bij Jovian.

In onze facebookgroep kan je ervaringen uitwisselen met andere gene keys reizigers en je eigen bijdrage leveren aan het verrijken van deze kennis.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *