Een en al oplichterij!

Van de Schaduw van Hoogmoed naar de Gave van Gewiekstheid en de Siddhi van Onzichtbaarheid

Een en al oplichterij!

Met de 26e sleutel ontmoeten we het verkooptalent van de 64 sleutels. Hij heeft zijn thuisbasis in het energiecentrum van het ego en dus heeft hij ook te maken met het gezonde of ongezonde gebruik van je wilskracht. Met lokkende kerstetalages en programma’s over duurzame kerstrecepten staan we deze dagen dus in het teken van ‘wie probeert wat aan mij te verkopen, en heb ik het wel nodig? Maar ook, ‘wat probeer ik te verkopen, aan wie en waarom?’ We mogen deze dagen onze eigen integriteit onder de loep nemen. Gedragen we ons als verkooptalenten in dienst van de kosmos, zonder enige verborgen agenda. Of is onze geconditioneerde zucht naar erkenning, roem en geld de aanleiding om onze wilskracht en overredingskracht te gebruiken om anderen iets aan te smeren wat ze niet nodig hebben. Zelfs onder het mom dat je de gemeenschap dient.

Volgens mij is de 26e sleutel een heel ‘Nederlands’ archetype. Wij zijn nou eenmaal allemaal koopmannetjes en koopvrouwtjes en iedereen wil zijn of haar graantje meepikken. We zijn de buurman die aanbelt en je enthousiast maakt voor een nieuwe grasmaaier waar net hij een goed dealtje voor kan doen. Of de goeie vriendin die een nieuwe esoterische lering heeft ontdekt en er zo boeiend over verteld dat je aan haar lippen hangt en meteen haar boek besteld. We vinden het verdienen van geld niet slecht. En dat is het ook niet. Maar zeker in de gezonde geest van de 26e sleutel is het een bijproduct van vertrouwen en niet het doel van de onderneming. Dus we zijn zowel profeten als zwendelaars. We weten niet beter, de collectieve schaduwconditionering in de 26e sleutel is enorm sterk. Dus we mogen ons allemaal afvragen deze week, hoe we met integriteit kunnen leven in een wereld waar grijpen wat je grijpen kan voor velen de enige manier van overleven is?

De verbinding opzoeken

We worden deze dagen dus ondergedompeld in het energieveld waarin deze 26e sleutel zich als kwikzilver beweegt. De schaduw is continue bezig iedereens koopzucht te manipuleren, tegenwoordig via sociale media, promoties, weggevertjes etc. En je moet meedoen of je gaat onder, denkt de schaduw. En of het nou een koe is of een ideaal, wat de schaduw verkoopt heeft meer te maken wat zij zelf nodig heeft dan liefde voor de ander. Daarom is de schaduw hoogmoedig, want zij leeft afgescheiden van het geheel. De Gave van Gewiekstheid kijkt echter diep in zichzelf en maakt niet alleen contact met het allerdiepste in zichzelf, maar ook het kwantum web waartoe zij behoort. En van daaruit trekt ze de marktplaats op, waar zij behendig vanuit haar hart eenieder kan geven wat ze nodig hebben, en op de hoogste frequenties, zonder zich eens te bekommeren of het gekocht wordt of niet.

Het is zo makkelijk gezegd en zo moeilijk om te doen. Ik ben gek op deze 26e sleutel en tegelijkertijd wil ik zijn spel niet spelen. Ik merk dat ik de laatste maanden werkelijk worstel met mijn overgave en mijn verbondenheid, mijn plekje in de wereld. En eigenlijk is het niet de overgave zelf, maar het vertrouwen dat stokt als ik me hecht aan een bepaald resultaat van alles wat ik doe. Ik doe, voor mijn gevoel, wat me wordt ingegeven. Ik vertaal, schrijf mijn blogs, en krijg lieve positieve feedback. En als wijze vriendin en tante heb ik de afgelopen weken mijn projector-werk mogen doen in het begeleiden van generator energie. Dát zou genoeg moeten zijn, maar reële en in een ander opzicht totaal irreële zorgen over mijn natje en droogje verstoren de boel. En zodra ik via een marketing campagne op Facebook probeer mijn praktijk een beetje op te krikken, gebeurt er niets. Misschien omdat ik het te onhandig aanpak, zonder hart, misschien omdat ik eigenlijk mijn tijd voorlopig nog aan het vertalen moet besteden, maar vooral omdat ik vanwege mijn gebrekkige vertrouwen verleid wordt om af en toe gewoon zelf even flink het roer in handen te nemen.

En in plaats van naar binnen te keren en me te verbinden met mijn vertrouwen, kijk ik naar mijn bankrekening en stort ik me op een FB campagne, die, hilarisch genoeg, door mijn Engelse bank wordt geblokkeerd omdat de credit card betaling als mogelijke fraude werd aangestipt. God heeft humor! Dus voor mij ligt de uitdaging in deze sleutel in het vertrouwen om te dienen en te blijven dienen, zelfs als het lijkt alsof er geen tastbare, dat wil zeggen, materiele resultaten uit voort lijken te komen.

Materie en ego gaan hand in hand

De 26e sleutel behoort tot de Codonring van Licht en op de schaduwfrequentie zoekt hij dus ook altijd het spotlight op. Je kan immers niets verkopen als je de aandacht van mensen niet weet te trekken. Op de ‘ego-dienende’ schaduwfrequentie werkt al die aandachttrekkerij vaak averechts en vooral slechts voor korte tijd. Op een gegeven moment hebben mensen door dat jij ze van alles probeert te verkopen om jezelf ermee te verrijken, en willen ze niets meer met je te maken hebben. Ze voelen zich gemanipuleerd en gezwendeld. Op het gaveniveau heeft deze sleutel echter helemaal niets te bewijzen, en daarin ligt de magie. Want op dit ‘gemeenschap-dienende’ niveau is de 26e sleutel het spotlight zelf, dat alle nachtvlinders tot zich aantrekt. En niet alleen nachtvlinders, maar ook de materiële beloning voor zijn dienende geest. In een heilige communie en synergie, de hogere kwaliteiten van de 45e sleutel, de tweelingsleutel van de 26e. En in een geest van teamwerk, de gave van het kanaalmaatje, de 44e sleutel.

Dus dat zijn de dilemma’s van de komende dagen. Wat zijn de goddelijke praatjes die ik hier mag verkopen? En betekent verkopen ook dat ik verwacht dat het gekocht wordt. En krijg je er dan wat voor? Wat is eerlijk? Hoe overleef ik? Want vlak de angst van de 44e sleutel aan de overkant van het kanaaltje met de 26e sleutel niet uit.

En hoe meer je denk dat je niet gehoord of gezien wordt, hoe meer je probeert dat ego op te krikken.  Als een sluwe zogenaamd bescheiden repressieve vos, of als een reactieve opschepper die pocht met zijn pracht en praal. Maar ego heeft ten onrechte een slechte naam, vooral in spirituele kringen. Wie zijn of haar plek in de wereld wil innemen, ongedwongen, ongeforceerd, maar wel met kracht, heeft dit ego wel degelijk nodig. Want ego is zelfvertrouwen, ego is weten wie je bent. De meeste psychodynamische therapeuten zien zelfs het herstel van je ego, terug naar zijn oorspronkelijke – ware – instelling, als een van de belangrijkste aspecten van therapie. En als transpersoonlijke therapeut komt daar voor mij dan nog een stapje bij.

Na de persoonlijke integratie, het opsnorren van alle schaduwaspecten die als ongedisciplineerde en vooral bange ego-deeltjes telkens het hele systeem kidnappen, ‘offer’ je vervolgens dit nu prachtig geoliede, lekker snorrende incarnatiewagentje op aan het hogere Zelf, de vonk van het hogere Bewustzijn. En dat offeren, vanuit de schaduwfrequentie van het ongeïntegreerde ego lijkt op pure waanzin. Terwijl juist met iedere stukje integratie ons voortuig ietsjes minder licht lekt en het ego vanzelf merkt dat er een liefdevolle stralende zon boven zijn hoofd staat. Of op zijn minst een regenboog die door de druppels heen getuigd van een achterliggend licht.

Gedragen door het licht

Dus terwijl de Schaduw van Hoogmoed helemaal geen zin heeft om zich in het licht van het hogere Zelf te stellen, en hoogmoedig de wereld intrekt als gladde praatjesmaker met een onfeilbare neus voor wat hij je kan verkopen, gebruikt de Gave van Gewiekstheid dit licht om door alle wormgaten te kruipen en overal en altijd klaar te staan voor de ander met een dienblaadje waar precies datgene op ligt wat de ander, wat de gemeenschap, nodig heeft.

En sterk geïntegreerd ego dat zich als een niet-lekkende kruik opoffert aan het licht van een hoger bewustzijn, en weet dat het deel uitmaakt van een groter geheel, laat zich vol overgave en zelfvertrouwen gebruiken als de rechterhand van de goden zelf.

Toen een van mijn jonge neven het probleem ‘hoe market tante Lysanne zich als therapeut op sociale media’ wilde aanpakken, met liefde en waardering voor wat ik in zijn ogen kan, voelde ik me heel serieus en tegelijkertijd heel klein en kwetsbaar. Ik snapte intellectueel wat hij allemaal zei over ‘memes’, search engine optimizers, en kleine visjes weggeven om grotere vissen te vangen, maar ik voelde ook weerstand en dan weer een irritatie met mijzelf dat ik zo’n moeite heb met dit hele spel. Want zeg nou toch eerlijk, een volleerde 26e sleutelaar, en überhaupt eenieder die vanuit de gavefrequentie leeft, die hoeft hier toch niet eens mee bezig te zijn, die heeft de hele energie van de kosmos achter zich. Dus ik zal wel wat fout doen. En dan denk ik, adem uit Lysanne, maak weer contact met jeZelf, want op de allerhoogste frequentie schatert de 26e siddhi vanuit haar kwikzilveren onzichtbaarheid over alle dikdoenerij op de marktplaats van het menselijk ego.

De 26e gave gebruikt haar eigen dienstbare ego om jouw ego op een speelse en gezonde manier te manipuleren. Dit is de sleutel van de shapeshifters, van de stoute Loki uit het Noorse pantheon van de goden, de Coyote of Hanuman. Je trekt je kostuum aan voor die dag, je schminkt je, en roept iedere ochtend: lights, camera, action! En je neemt niets serieus, vooral jezelf niet!!!

Gefeliciteerd, ik heb onheil op je pad gebracht!

Want hoe verkoopt het leven, het universum, ons de boodschap dat we meer zijn dan een ego op poten? Door ons op te jutten met de evolutionaire druk van verlangen, twijfel, verwachting, om er maar een paar te noemen. Om ons in een leven te storten waar teleurstelling en tegenspoed de grootste manipulaties zijn van het leven om ons weer bij onszelf terug te brengen. “Gefeliciteerd, ik heb onheil op je pad gebracht!” Want hoe meer jij je hecht aan je identiteit en je ego als bepalend voor jouw waarde als mens, hoe meer deze angst je uiteindelijk zal ondermijnen.

Dus deze week, waar we door prachtige kerstetalages en de leukste meest originele kerstdiner recepten worden gek gemaakt en gemanipuleerd, neem een moment om onder een boom, voor mijn part je mooi verlichte kerstboom, jezelf weer te verbinden met de vreugdevolle speelse dans van de 26e siddhi. Geef je bange ego-deeltjes die denken dat ze ook deze kerst weer tekortschieten een kusje en laat je verleiden en manipuleren door de pure liefdes energie van de 26e sleutel. Passie voor jezelf. Passie voor je medemensen, passie voor het dienen van het licht dat nog heel, heel even, nog maar een paar dagen, zich van ons verwijderd, en dan weer stralend terugkeert in ons leven.

Liefs, Lysanne

Copyright: Lysanne Sizoo

Wil je meer weten over de Gene Keys of Richards eigen woorden over de 26e sleutel beluisteren dan kan je via deze link de audio voor deze gene key kopen. De transcripten van alle 64 audios zijn gebundeld in het boek the 64 ways.

Of zoek je coaching voor het verdiepen van je eigen Gene Keys profiel, dan kan je mij bereiken via san@zensan.nl of het contactformulier op genekeys.nl.

En als je meer wilt weten over het verschil tussen de verschillende definities in de zonnevlecht dan kunnen we je van harte aanraden om je eigen HD-chart te laten berekenen bij Jovian.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *