Gelukzalige ontevredenheid

Van de Schaduw van Ontevredenheid naar de Gave van Vitaliteit en de Siddhi van Gelukzaligheid

Gelukzalige ontevredenheid

Met de 58e sleutel zijn we aangeland bij het begin van de countdown naar een nieuwe rit op het zonnewiel van de 64 sleutels. Iemand die geboren is onder de 58e sleutel speelt zijn hele leven met de uitdaging om op de juiste manier vorm te geven aan zijn of haar ontevredenheid. Niet als een destructieve kracht die leidt tot steeds meer onvruchtbare pogingen om de ontevredenheid op te heffen, maar als een positieve evolutionaire kracht die letterlijk het wiel van onze menselijke evolutie draaiende houdt. Wie, wat of waar ben ik ontevreden over, wie, wat of waar kan ik verandering brengen, wat mag losgelaten worden, en wát mag ik omarmen? De open houding van de gavefrequentie van vitaliteit brengt een enorme levendigheid, letterlijk een doorstroming van de vitale levenskracht uit het wortelcentrum waar deze sleutel een kanaaltje maakt met de 18e sleutel in de milt, die ons uit de Schaduw van Oordeel leidt, naar integriteit en perfectie.

In de komende weken volgen de laatste sleutels van onze huidige cyclus op het zonnewiel. Na deze week komt de 38e sleutel die zich afvraagt wie en wat het strijden waard is, de 54e sleutel die op zoek is naar zijn perfecte plek in het geheel, de 61e sleutel die het waarom loslaat en zich laat inspireren door zijn hogere bewustzijn en de 60e sleutel die ons leert de begrenzingen van onze realiteit als geïncarneerde bewustzijnsvonken te omarmen om zo, gelouterd met nieuwe levenslessen op 15:05 in de middag van 22 Januari weer aan een nieuwe cyclus op het wiel te beginnen.

Dankbaarheid maakt gelukkig

In mijn kast staat een mok met het opschrift: “Het is niet geluk dat ons dankbaar maakt, maar dankbaarheid dat ons gelukkig maakt.” Dit is de lijfspreuk van de 58e sleutel. Ik ervaar dankbaarheid als een diep gevoel van tevredenheid en eénzijn. Zij komt op momenten dat ik me helemaal één voel met het leven. Eén met het universum, de mensen om me heen en de plek waar ik ben. Zo’n diepe ervaring van dankbaarheid voor de juistheid van je leven is soms heel vluchtig en als je mazzel hebt houdt zij wel een week of ietsjes langer aan. Zelfs de donkere vunzige hoekjes, de twijfel en de angst staan dan in een liefdevol helend licht en mogen er zijn. Paradoxaal genoeg, ervaar ik dit gevoel meestal middenin, of ná perioden van diepe crisis in mijn leven. En misschien heeft dat te maken met de tweelingsleutel van de 58e sleutel, de 52e sleutel van stress, beheersing en stilheid. Misschien moet ik eerst murw geslagen worden door het leven om de innerlijke stilte te vinden die mij weer in contact brengt met mijn kern. Tja, van dik hout zaagt men planken.

In de eerste jaren terug in Nederland, nadat mijn leven weer eens opnieuw ondersteboven was gekeerd, voelde ik me diep verbonden met deze diepe spirituele dankbaarheid en zelfs een soort gelukzaligheid. Sommige mensen vonden me maar raar, want ik stond middenin het verdriet voor het oude en de chaos van het nieuwe. En toch voelde ik me gedragen door een veel grotere kracht dan mijzelf, een kracht die me optilde en op een vloedgolf van verandering me zachtjes neerzette op een emotioneel en fysiek perfecte plek. Een plek die ik zelf niet had bedacht of gepland. Dus riep ik ook tegen iedereen dat ik nooit meer de baas van mijn eigen leven zou proberen te zijn, maar dat ik me van nu af aan alleen zou laten leiden door deze diepere hogere wijsheid die zowel in mij als buiten mij ligt.

Beheerste vitaliteit

Maar hoe meer ik mijn draai vond in het vertalen van de gene keys, deze blogs, podcasts, readings en coaching sessies, hoe meer het innerlijke morren van ontevredenheid weer aan de deur kwam kloppen. En dat, terwijl mijn externe omstandigheden niet zo anders waren dan daarvoor, behalve dat ik mijn spaarpotje behoorlijk had opgebruikt in het volgen van mijn droom. Maar goed, “als je doet wat het universum van je verlangd, wordt er wel voor je gezorgd”, riep ik blij, en ondertussen keek ik met een scheef oog naar mensen in de gene keys gemeenschap die zowel spiritueel als commercieel aan de weg timmerden. Zachtjes aan begon er een interne storm van diepe ontevredenheid te broeien. Het ene moment koester je de liefdevolle energie van dankbaarheid, en het volgende moment ben je tot op het bot doorweekt door de stortbuien van ontevredenheid.

En zelfs als je je innerlijke werk hebt gedaan en vanuit die diepere plek van bewustzijn weet dat ontevredenheid niets anders is dan ‘innerlijk weer’, word je toch makkelijk meesleept door de pijn van de schaduw van deze energie. Plots reageert je innerlijke stem negatief op alles wat je doet, van de kleding die je uit de kast haalt tot het doel van je bestaan. Plots voelt het alsof al die gelukkige positieve mensen om je heen zijn veranderd in zeurende, negatieve en wispelturige vrienden. Terwijl ze niets anders zijn dan een afspiegeling van je eigen energie van ongenoegen, verwarring en strijd. En dan word je ook nog eens ontevreden over jezelf omdat je zo ontevreden bent en het vertrouwen ver te zoeken is. Dan lijkt dankbaarheid niets anders dan een naïef sentiment van vervlogen dagen.

De 58e sleutel nodigt ons echter uit om ons te bevrijden uit de frequenties van ontevredenheid, stress en oordeel, en te leven met vreugdevolle vitaliteit, integriteit en beheersing vanuit een evolutionaire, op transformatie gerichte energie. Daarin ligt best wel een uitdaging voor iemand zoals ik, die veel profielsleutels heeft waar het evenwicht zoek lijkt te zijn. Hoe ziet beheerste vitaliteit eruit, de gaven van de 52e en de 58e sleutels? Voor mijzelf en voor de wereld? Wat is de balans tussen vertrouwen én eigen ondernemen, of tussen het spirituele én het commerciële ondernemen? Dit zijn vragen die bovendien mijn 32e sleutelangst voor falen uitdagen, maar ik neem ze mee naar de volgende cyclus en ga experimenteren om met vreugde mijzelf en anderen te verrijken, op ieder front, spiritueel maar ook materieel. Dansend door de wereld en verbonden met mijn innerlijke kern en niet alleen als ik murw geslagen in een hoekje lig.

Ontevredenheid als zuurstof

Het is niet alleen vermoeiend om getuige te zijn van dit innerlijke proces, maar vooral ook om in het proces te blijven zonder jezelf erin te verliezen. Maar iedere twijfel, ieder moment dat je denkt dat het leven niet is zoals het moet zijn, is als een vruchtbaar houtblok op het vuur dat je alleen met de zuurstof van je ontevredenheid kan transformeren naar de vruchtbare as van de volgende cyclus. En dat werkt niet als je de zuurstofkraan dichtdraait en luistert naar de listen van je verstand dat stug probeert oorzaak en reden te vinden voor je ontevredenheid. Dat verstoort het proces juist, en wie de gevolgen daarvan dan weer op anderen projecteert, leeft vanuit de reactieve versie van deze 58e schaduw. Deze wortelenergie valt niet te verdringen, het is alsof je probeert een groeiende rubberen bal onder water te houden, iets wat gaandeweg steeds meer energie vereist. Daarom bestaat er ook geen repressieve versie van de schaduw want ontevredenheid is een pure levenskracht. De 58e schaduw speelt een grote rol in het aandrijven van de vecht- vluchtreactie van ons zenuwstelsel. Mensen met deze sleutel prominent in hun profiel zijn dikwijls het slachtoffer van burn-outs en vooral ook angststoornissen. Denk je maar eens in, een cocktail van oordeel, stress en ontevredenheid als ondertoon bij alles wat je doet. Niet echt lekker.

Dus hoe streng we onszelf ook toespreken, hoezeer we ook denken ‘boven’ het gevoel te kunnen staan, de ontevredenheid zal niet verdwijnen voordat je haar gaat zien als de evolutionaire energie die zij is.

De Gave van Vitaliteit gebruikt de energie van ontevredenheid als de zuurstof voor het evolutionaire proces, ons eigen maar vooral ook het collectieve. Samen met de 18e sleutel werkt de 58e sleutel aan het helen en repareren van wat ‘verpest’ is. En wie op uitnodiging van de gemeenschap dit mag doen, beleeft een vreugde en een vitaliteit die van het leven een groot feestje maakt ondanks alles wat nog gefikst moet worden. Gezien vanuit een evolutionair perspectief, moedigt ontevredenheid ons aan om de dingen die we moeten veranderen te veranderen en om te accepteren wat we moeten accepteren. Kort na mijn tweede miskraam las ik, verdrietig, ontevreden en vooral boos op mijn God, deze woorden op de grafsteen van Sint-Maarten in de basiliek van Tours.

God, schenk mij de kalmte om te aanvaarden wat ik niet kan veranderen, moed om te veranderen wat ik kan veranderen, en de wijsheid om tussen deze twee onderscheid te maken.

En nog steeds blijft vooral die wijsheid een grote uitdaging, maar het blijft de lijfspreuk waarmee ik iedere dag van mijn leven probeer een beetje meer te groeien. Misschien lees je dit en denk je: “Dat is allemaal goed en wel, maar er zijn echt dingen in mijn leven waar ik niet tevreden mee ben.” Oké… dat kan. Dus wat ben je van plan eraan te doen? Wat houd je tegen? Wat voor verhalen laat jij je vertellen door je verstand, verhalen die je vervolgens gevangenhouden in iets wat niet goed voor je is? Wees wel eerlijk tegen jezelf. Is het de baan, de man, de vrouw, het kind, het verpestte kerstdiner? Of ben jij het zelf?

Laat de zuurstof van ontevredenheid het vuur van je eigen transformatiereis aanwakkeren. Anders loop je het risico dat jij je ontevredenheid met je meedraagt naar een volgende baan, het volgende huwelijk of de volgende spirituele gemeenschap. Als we de energie van ontevredenheid als een collectieve evolutionaire drijfkracht zien, dan begrijpen we dat het niet persoonlijk bedoeld is.

Laten we de komende dagen dus onze eigen energie van ontevredenheid accepteren als een middel om ons aan te sporen een betere wereld te creëren en de strijd aan te binden met alles wat gebroken is en geheeld mag worden. Ontevredenheid is niets anders dan het signaal dat ons ervan weerhoudt om in te dutten en het allemaal maar voor lief aan te nemen. Maar zij moet getemperd worden met de kennis dat op een ander niveau alles al volmaakt is, alles al precies is zoals het moet zijn, en wij allemaal éénzijn als mensheid. Het is dus inderdaad niet het geluk waar we dankbaar voor zijn, of dat ons dankbaar maakt, maar de dankbaarheid die volgt op het effectief mogen inzetten van al onze talenten, van ontevredenheid naar dienstbaarheid, dat ons niet alleen gelukkig, maar soms zelfs gelukzalig maakt.

Heb een productieve ontevreden week!

Liefs, Lysanne

© Lysanne Sizoo 28-12-2019

Wil je meer weten over de Gene Keys of Richards eigen woorden over de 58e sleutel beluisteren dan kan je via deze link de audio voor deze gene key kopen. De transcripten van alle 64 audios zijn gebundeld in het boek the 64 ways.

Of zoek je coaching voor het verdiepen van je eigen Gene Keys profiel, dan kan je mij bereiken via san@zensan.nl of het contactformulier op genekeys.nl.

En als je meer wilt weten over het verschil tussen de verschillende definities in de zonnevlecht dan kunnen we je van harte aanraden om je eigen HD-chart te laten berekenen bij Jovian.

 

 

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *