Gene Key 1 –Het Vuur van Prometheus”

Van de Schaduw van Entropie, naar de Gave van Frisheid en de Siddhi van Schoonheid.

“Schoonheid is als een lens van de liefde. Het is als een juweel in de ruimte, een poëtische levensstijl. Het is een ongezien en onbezongen moment van oneindigheid, een kristallen moment, een flits van eeuwigheid, de ademtocht van God.

Laten we onszelf afvragen, kunnen we alles loslaten? Kunnen we ons laten wiegen in het moment zelve? Kunnen we het subtiele het hof maken. Kunnen we zo ‘yin’ zijn?

Schoonheid gaat iedere definitie te boven: het ligt voorbij iedere tegenstelling, voorbij partijdigheid of het mannelijke en vrouwelijke. Het trekt zich niets aan van onze plannen. Het heeft de kern gepenetreerd en de meest subtiele waarheid ontdekt: er bestaat niets anders dan schoonheid. Als je dit ziet in de blik van een ander, dan kijk je in de ogen van een ware meester. En dat is zeldzaam en kostbaar.”

Meer info in het Engels vind je op Genekeys.com

De natuur ontfermt zich over schoonheid, de stilte wiegt haar, gekoesterd door het mysterie.

Blog door Lysanne Sizoo

De natuur gaat ons voor

De 1e sleutel komt op bezoek tijdens de herfst. Alle bomen kleuren oranje, rood, en geel omdat de boom zijn energie op een hele natuurlijke manier terugtrekt naar de kern, in afwachting van de winter. Maar de boom is niet dood. Het boomproduct, zijn zelfexpressie, de prachtige bladeren, die sterven af, maar de boom zelf zit nog boordevol sterk groeizaam sap. En hij blijft zijn barre takken uitstrekken tot het licht, in het volle vertrouwen dat als het weer sterk genoeg is, het licht zijn nieuwe knoppen zal doen openbarsten. Daar mogen we deze week dus bij stilstaan.

Lysanne Sizoo – Gene Keys Ambassadeur 

Wil je het hele blog lezen? Ga naar: Gene Key 1 Blog

Meer weten over Gene Key 1?

Bestel de audio (Engels)