“Op je gemak zijn”

Gene Key 10 – de Gave van Natuurlijkheid, van de Schaduw van Zelfobsessie naar de Siddhi van Zijn.

“Onze obsessie met ‘de droom’ is juist datgene wat ons ondermijnt als we proberen ontspanning te vinden in ons leven. We hebben de droom niet nodig. Het leven zorgt voor alles. Dit is de eenvoudige waarheid die we zijn vergeten: het leven zorgt voor alles.

De Gave van Natuurlijkheid verzacht onze harde kantjes. Het is de grootste overgave, een geweldige defensie-loze staat van kwetsbaarheid. Makkelijk is goed. Waar landen deze woorden in ons?

Het gemak ligt voor onze neus, maar dat is niet het pad dat we nemen. We nemen het zware pad, het steile pad, het pad van het zwoegen, de worsteling en de afleiding. Wie echter besluit het makkelijke pad te kiezen, ontdekt reeds snel de extase, speelsheid, helderheid en een simpelere vorm van ‘zijn’. Het makkelijke pad voert ons door tuinen van verrukking. Het biedt zitplekken om uit te rusten. Het biedt theehuisjes met lieve en wijze gastheren en gastvrouwen die ons graag willen dienen. En aan weerskanten van het pad vind je vrienden en vriendschappen.”

Meer weten over Gene Key 10? Bestel de audio (Engels)

Puur ‘zijn’ heeft geen behoefte aan leringen of leermeester. Het moment zelf is de les.