Onsterfelijkheid Totaliteit Doelloosheid Inhoudsloos Roekeloos 27 (28, 32) De Ring van Illusie Nieren Asparaginezuur Embracing the Dark Side

Gene Key 28: Het omarmen van de duistere kant

Van de Schaduw van Doelloosheid naar de Gave van Totaliteit en de Siddhi van Onsterfelijkheid

“Iemand in wie de Gave van Totaliteit is ontwaakt, volgt een mythisch pad. Door gestaag de verschillende uitdagingen van het leven te omarmen, verzamel je en bouw je aan de verschillende aspecten van je psyche totdat je een staat bereikt die Jung individuatie noemde. De sjamaan zou dit proces misschien beschrijven als het hervinden of incarneren van je hele ziel. Het lijkt misschien wel dat deze houding van totaliteit voortdurend risico’s met zich meebrengt, maar het zijn niet de ongefundeerde risico’s van de 28e schaduw. Het is het risico van het bouwen aan iets dat je pas echt kunt zien als het helemaal klaar is. Wat je aan het bouwen bent, is natuurlijk de weg naar je ware bestemming. Dit is een weg van diep vertrouwen, waarin de individuele mens op pad gaat en zich met zijn hele wezen overgeeft aan het mysterie van het leven en zijn verborgen ritmes. Iemand die met deze totale overgave in het leven staat, leeft werkelijk voluit en luistert nauw naar de levendigheid die ieder moment brengt. In de ruimte van wat er in het moment weerklinkt, kan angst niet overleven. En zo beleef je een steeds diepere kalmte en een natuurlijk groeiende innerlijke rust.” (Richard Rudd – Omarm je hogere levensdoel)

——————————————————–

BLOG Oktober 2019

Op zoek naar de duivel

Deze sleutel stuurt ons op zoek naar de innerlijke Judas, Lucifer, schurk of Darth vader. Of gewoon, ons interne engeltje met een ‘b’ ervoor… want zo gevaarlijk zijn al die demonen van de 28e sleutel niet. Waar we in de 48e sleutel mochten oefenen op het maken van een uitstapje naar de onmetelijke diepte van ons eigen psyche, worden we in de 28e sleutel geconfronteerd met de allergrootste angst die op de bodem van die waterput van het miltcentrum op ons ligt te wachten, het besef van onze eigen eindigheid. Het is de bron van iedere andere overlevingsangst, die worden belichaamd in de demonen en boze geesten die in ons psyche rondhangen.

Lees of luister verder

Ware onsterfelijkheid is in wezen het eindigen van de tijd zelf