“De ‘Duistere Kant’ omarmen”

Gene Key 28 – de Gave van Overgave, van de  Schaduw van Zinloosheid, naar de Siddhi van Onsterfelijkheid.

“Dat we eens zullen sterven leidt heel direct tot vragen over de zin van ons leven. Op het lichamelijke niveau is ons belangrijkste doel natuurlijk om zo lang mogelijk gezond te blijven, maar er schuilt nog een ander doel in ons: het blijven evolueren. Voor de mens is evolutie hetzelfde als creatieve uniciteit. Ieder van ons komt op aarde met een creatief doeleinde dat we met geen ander delen. Als jij je ware creativiteit in de wereld wil kunnen uiten dan moet je eerst je eigen ‘duistere kant’ omarmen. Anders gezegd, ooit zal ook jij je diepste angsten over doodgaan onder ogen moeten zien.

Dit wil zeggen dat je in totale overgave leeft zonder dat je mind je leven dicteert. Je leeft in het moment, in de volle overtuiging dat de zin van jouw leven alleen gevonden kan worden in het hier en nu, en niet in een verre toekomst.

En waar overgave en toewijding aan het leven inhoudt, is onsterfelijkheid het sterven in het eeuwigdurende moment. Eerst moet de behoefte aan een eigen identiteit afsterven en bovendien ieder idee dat je afgescheiden bent van het geheel. Dan resteert alleen nog het leven zelf. De dood verdwijnt op het moment dat er geen gelokaliseerd punt van bewustzijn meer is, want hoe kan de dood nog bestaan als er geen ‘iemand’ meer is die doodgaat. Wat overblijft is het pure bewustzijn dat zich eindeloos voortbeweegt van vorm naar vorm.”

Meer weten over Gene Key 28? Bestel de audio (Engels)

Ware onsterfelijkheid is in wezen het einde van tijd zoals we die kennen.