Tederheid Gelijkheid Zwakheid Overdreven sentimenteel Wreed 40 (22, 36, 37, 63) De Ring van Goddelijkheid Solar Plexus (Dorsale Ganglia) Proline Family Alchemy

Gene Key 37: Alchemie van het gezin

Van de Schaduw Zwakheid van naar de Gave van Gelijkheid en de Siddhi van Tederheid

“We kunnen het essentiële dilemma van de 37e schaduw het duidelijkst zien in deze onbalans in een individu. Dé grote angst van iemand in de ban van de 37e schaduw is dat hij of zij niet genoeg ondersteund wordt. De schaduwfrequentie belemmert namelijk de beleving dat we deel uitmaken van een grotere eenheid waar altijd steun is, dus geven we niets weg zonder verzekerd te zijn van een wederdienst. Ons hele socio-economische stelsel komt voort uit deze veronderstelling, die bouwt op angst. Op deze frequentie is er geen enkel vertrouwen in onze collectieve eenheid en daarom weten we niet dat alles wat we vanuit ons hart aan een ander geven, ergens vanuit het collectieve energieveld weer dubbel en dwars bij ons terugkomt. We zien van tevoren niet hoe we onze energie weer terugkrijgen en daarom durven we er niet op te vertrouwen.

Zolang de mind je leven beheerst, leidt dit wantrouwen logischerwijs tot steeds meer zwakheid in de wereld. Het is namelijk zo dat je met je wantrouwen een breuk veroorzaakt in de natuurlijke hulpketen die alle wezens onderling verbindt. Onze collectieve toekomst ligt dus in het menselijk hart en zijn vermogen om de holistische essentie van het leven te bevatten. Op het niveau van het individu betekent deze verandering dat de mind het hart dient.” (Richard Rudd – Omarm je hogere levensdoel)

——————————————————–

BLOG februari 2019

Alleen JIJ kan jezelf gelijkwaardigheid geven

Dit is de ‘hieperdepiep hoera’ sleutel van mijn levenswerk sfeer. Dus het kan niet anders dan dat dit een persoonlijker en (nog) subjectiever verhaal wordt dan anders. Geboren onder het archetype van Familie Alchemie heb ik aan den lijve mogen ondervinden hoe pijnlijk de shift kan zijn van traditionele, tribale machtsverhoudingen, naar het besef van de gelijkwaardigheid van de hele menselijke familie, beginnend bij mijzelf. Want jarenlang had ik zelf geen idee van mijn eigen patriarchale blik op de wereld! Ik schrijf dit als vrouwelijke 37e sleutelaar, maar er zijn natuurlijk ook heel veel mannen die onder dit teken geboren zijn. En ook zij dansen deze dans van ongelijkwaardigheid naar gelijkwaardigheid. En ook zij hebben de liefde en de tederheid van de kosmische moeder nodig om hun eigen relatie tot zwakheid en macht te onderzoeken. We doen het samen. Vrouw en man. Yin en yang.

Lees of luister verder