“Het proces van leven en sterven loslaten”

Gene Key 42 – de Gave van Onthechting, van de Schaduw van Verwachting naar de Siddhi van Viering.

“De grote grap die in het hart van de schepping verborgen ligt, kan je alleen aan den lijve ervaren. Het schuilt diep in de kern van iedere cel van je wezen.

Je sterft continue. Iedere cel in je lichaam is stervend vanaf het moment dat het ontstaat. Dus eigenlijk leef je helemaal niet, want je bent niets anders dan een omhulsel voor het omzetten van materie in energie. Zodra jij je aandacht niet meer op deze omzetting vestigt, komt je bewustzijn tot rust en ‘jij’ verdwijnt

Denk aan een rivier. Je zit aan de waterkant en ziet hoe de rivier voorbij stroomt. Je vestigt je aandacht op de zijstroompjes die steeds weer uit het zicht verdwijnen. Zodra jij je blik ergens anders op richt en de rivier alleen vanuit je ooghoeken ziet, ervaar je misschien wel een vreemd gevoel van tijdloosheid. De richting van de rivierstroom wordt onduidelijk. Het lijkt zowel naar je toe te stromen als van je weg te stromen, uit ieder deel van je wezen.

Zo beweegt het leven zich ook, zonder werkelijk een beweging te zijn. En dat is het geluid van het vieren. Je weet gewoon niet of iets in dit moment geboren wordt of aan het sterven is. Niets bestaat behalve deze eindeloze polsslag en de rivier lacht om de zinloze betrekkelijkheid van het al.”

Meer weten over Gene Key 42? Bestel de audio (Engels)

Alle wegen leiden tot de dood.