7 Deugdzaamheid Begeleiding Verdeeldheid Verscholen Dictatoriaal 13 (4, 7, 29, 59) De Ring van Eenwording Diafragma Valine

Gene Key 7: De deugd is haar eigen beloning

Van de Schaduw van Verdeeldheid naar de Gave van Begeleiding en de Siddhi van Deugdzaamheid

“Op het individuele niveau moet je altijd waken over je neiging om anderen over je te laten beslissen. De 7e schaduw herkent de verborgen agenda’s van bepaalde leiders gewoonlijk veel te laat. Het is zo makkelijk om je eigen autoriteit weg te geven aan iemand die een machtspositie bekleedt, of een grote dosis charisma of persoonlijke charme heeft. Het kenmerk van een ware leider is dat hij of zij als belangrijkste doel heeft om jou het vertrouwen te geven om jezelf te leiden in plaats van jou aan zich te binden. Ironisch genoeg is een valse leider altijd uit op je afhankelijkheid, terwijl de ware leider juist van je af wil komen! Er is absoluut niets mis mee om met respect of eerbied naar een ander te kijken. Dit is een natuurlijk stadium op onze menselijke reis. De truc is om iemand te vinden die werkelijk naar je luistert. De ware leider is de ultieme luisteraar! Hij of zij zal zich zo diep inleven in je lijden dat je uiteindelijk jezelf toestaat om het zonder angst te omarmen en daarmee te overstijgen.” (Richard Rudd – Omarm je hogere levensdoel)

——————————————————–

BLOG augustus 2019

Bekrachtigend leiderschap

Ik ben sinds het voorjaar de trotse moeder van Ody, een kruising tussen een labrador en een beagle. Deze jonge prins is via een Frans vluchtelingenkamp op mijn pad gekomen en we zijn na drie maanden totaal onafscheidelijk. Gelukkig kwam hij ondanks zijn onzekere start in het leven al behoorlijk gehoorzaam naar Nederland, en luistert hij beter dan vroegere honden die ik heb gehad.


Lees of luister verder