“De diamant van het Zelf”

Gene Key 8 – de Gave van Stijl, van de Schaduw van Middelmatigheid naar de Siddhi van Voortreffelijkheid.

“Denk aan je leven, denk aan de mensen waar je van houdt, de plaatsen waar je van houdt, de boeken, overleveringen, films, verhalen, de kinderen, de zon, maan, oceaan, bergen, bomen en de sterren. Langzaam vervagen ze allemaal. Samen met jou, de ‘jij’ waarin jij jezelf herkent, zullen ze allemaal binnenkort weer verdwenen zijn. In een mum van tijd kan het allemaal weer voorbij zijn. Eén asteroïde en poef, het is allemaal weg. Je kan alleen het rijk van de siddhi’s betreden als je bereid bent alles in de geschiedenis los te laten alsof het niet eens is gebeurd. Na miljoenen jaren van evolutie, van verhalen, poëzie, wijsheid, liefde, precies op het moment dat de mensheid haar laatste prachtige bloei bereikt, poef, uitgewist, zonder een spoor na te laten. Een heel verhaal, vergeten!

Al ons drama, onze evolutie, ons streven, onze zoektocht, allemaal is het op een dag gewoon voorbij. En dan rusten we. Het Bewustzijn rust.

De 8e siddhi is pure rust. Wanneer je in deze fluïde staat vervalt, waar je hart als een diamanten lotus drijft op de steeds veranderende wateren van het leven, dan is rust de essentie van je hele wezen. Dan is zelfs de essentie van je wezen op zijn gemak. Het was allemaal maar een grap. Het was allemaal maar een spel. Wat iedere dichter altijd al heeft geweten, is dat onze mooie, voortreffelijke wereld, en wij allemaal, al onze zielen, niets meer zijn dan stofjes in de wind.”

Leer in te zien dat: alles is als een vervagende ster in de ochtend, alles is als een bliksemflits bij heldere hemel, alles is als bubbels in het water, alles is als een droom in de nacht.”

Meer weten over Gene Key 8? Bestel de audio (Engels)

Echte stijl is niet oppervlakkig. Hij put uit de diepste bron.