Ieder einde is een nieuw begin

Ieder einde is een nieuw begin

Iedere leer kent een openbare en een meer mystieke of esoterische kant. Sinds mensenheugenis zijn er dingen die gedeeld mogen worden met de plebs sordida, de ‘ongewassen massa’ en dingen die alleen de ingewijden mogen weten, omdat zij hun bewustzijn genoeg hebben opgeschoond om zo deze geheime kennis te kunnen dragen of liever gezegd, te verdragen. De mutatie in de 55e en de 59e sleutel brengt transparantie en vrijheid, waardoor enerzijds de zogenaamde externe autoriteiten lijken te wankelen en we anderzijds overspoeld worden door geheimenissen van heuse en valse goeroes die alles te grabbel gooien zonder enig frame en zonder enige verantwoordelijkheid.

De vraag die wij onszelf allemaal mogen stellen in deze roerige tijden is, “zijn wij ingewijd genoeg in onszelf om deze komende veranderingen te verdragen?”

Het breken van de corona kroon

Terwijl de autoriteiten in Nederland tot begin deze week volhielden dat je niet besmet kon raken zolang de ander geen symptomen had, stond al sinds februari op de site van het Amerikaanse CDC, dat deze vorm van het coronavirus zich waarschijnlijk zonder symptomen verspreidde. Op wie vertrouw je, op wie vertrouw je niet? Eeuwenlang zochten we ons heil bij priesters om ons tot God te brengen, politici om onze sociale belangen te behartigen, doctors om ons te vertellen of we ziek waren of niet. En we bouwden bolwerken van wetenschap en religie die ons het juiste antwoord konden geven, of gingen eigenwijs op zoek naar eigen goeroes en hallucinatieboeren. Maar de uitdaging die ons in de komende eeuwen te wachten staat, is zelfredzaamheid, ons eigen kompas gebruiken. We zitten werkelijk op de eerste rij in een proces waarbij onze vertrouwde autoriteiten niet meer vertrouwd kunnen worden, vooral ook omdat zij zelf nog totaal vastzitten in het onderscheid tussen ingewijden en de massa. Want natuurlijk wist men ook in Nederland over de angst van het CDC maar men hield de informatie achter om het gepeupel niet bang te maken.

Als je weet waar je naar kijkt en je niet laat meeslepen door de angst dat ‘niemand het meer weet’, dan zie je de laatste stuiptrekkingen van een hiërarchische wereld waarin sommigen beter ingewijd lijken dan anderen. En dat geldt net zo goed voor onze artsen als onze goeroes. Want telkens weer zijn we geneigd om afstand te doen van onze eigen innerlijke autoriteit en deze in handen te leggen van zogeheten experts. De dwazen leggen hun lot in handen van anderen, terwijl de wijzen hun lot in de hand van het lot leggen, en zich zo gracieus mogelijk laten meevoeren. Want de waarheid verzwijgen kan niet meer, het is immers ieders taak om zichzelf en anderen te helpen om zelf aan het roer te staan, terwijl we tegelijkertijd niet over de bootjes van anderen heen walsen. We mogen op zoek gaan, diep vanbinnen, naar een kompas dat meer vooruitziend is dan het bange kleine ego.

Om in Human Design termen te spreken: ongedefinieerde hoofden laten anderen voor hen denken, ongedefinieerde miltcentra laten anderen voor hen bang zijn, absorberen alle angst of zijn zogenaamd onbevreesd, ongedefinieerde g-centra laten anderen hen de weg wijzen.

Maar luister niet naar anderen, niet naar mij, naar je goeroe, naar Richard of Ra, luister naar jezelf! Gebruik HD en Gene Keys als wegwijzers naar je diepste kern, en leef die dan ook. Zie hoe het collectieve angstvirus dat nu door de wereld raast, jouw schaduwen wil opslokken. Wees je eigen autoriteit, gesp je vast op de hoogste frequenties van vertrouwen en liefde, laat je niet gek maken en zoek vooral de ellende niet op.

Wij zijn de levende baarmoeders voor een nieuw mensenras

De minder bekende maar nooit geheime leer van Human Design spreekt over het einde van een cyclus die in 1615 begon, waarin de mensheid deze bolwerken van externe autoriteit in het leven riep. We werden wereldwijd gedreven door de achtergrond energie van het incarnatiekruis van planning. Een tribale energie die uit liefde en zorg voor ons immer groeiende perceptie van wie er allemaal bij onze gemeenschap hoorde, ons koesterde in de energie van het Vissentijdperk. We denken dat het heel gewoon is om je te bekommeren over mensen aan de andere kant van de wereld, die verhongeren en in oorlogsgebieden leven, maar dat is pas 400 jaar ‘gewoon’, en creëerde precies de juiste omstandigheden voor de volgende grote wereldwijde verandering. De achtergrond frequentie van ‘het programma’, Ra’s woord voor het lot, God, de goden, evolutie, whatever, verschuift rond 2027 naar het nieuwe tijdperk van de slapende Fenix. En ja, dit valt samen met het Aquariustijdperk en vele andere predicties, want uiteindelijk komt alles wat we weten en wat we helemaal nog niet weten uit dezelfde bron. We plakken er gewoon onze eigen etiketjes op.

Als schaduwen of als begaafde mensen dit tijdperk ingaan?

In Gene Keys termen staan we aan de vooravond van de Grote Verandering. We laten de obsessies van de afgelopen 400 jaar achter ons, de thema’s van ongelijkheid of gelijkheid, (37) je inzetten voor de tribe zoals jijzelf denkt of in navolging van iets hogers/diepers (40). En of we dat doen of laten gedreven door inertie of vastberadenheid (9), een overweldigde onverschilligheid of een enthousiaste veelzijdigheid (16). De nieuwe thema’s zijn verbonden met de slapende Fenix, en hebben te maken met het kiezen tussen slachtofferschap of vrijheid (55), onechtheid of ware intimiteit, maar dan op alle vlakken (59) tot je in transparantie samensmelt met de ander. En tel daarbij op de individualistische, eigenzinnige, hyper enthousiaste en charismatische 20e en 34e sleutels die zich kunnen uiten in oppervlakkigheid of zelfverzekerdheid (20), dwangmatigheid of kracht (34).

Het nieuwe mensensoort wordt geboren uit de schoot van homo sapiens. Wij zijn zwanger met de opvolgers die ons langzaam zullen vervangen, zoals wij ooit de Neanderthalers. Als Richard spreekt over ‘ons’ in de toekomst, dan spreekt hij niet over jij en ik als individu, als homo sapiens, maar over deze nieuwe Rave kinderen die uit onze schoot geboren gaan worden. Wij kiezen ervoor of we deze zwangerschap beleven als onechte, oppervlakkige en dwangmatige slachtoffers die zich willen vastklampen aan een oude editie van de evolutie, of als krachtige, bevrijde en zelfverzekerde mensen die de intimiteit met de ander, de ware transparantie niet schuwen. Want in het verhaal van Human Design zullen de nieuwe Rave kinderen werkelijk delen in een groepsbewustzijn dat hun ego-behoeften overstijgt.

Het einde van het koninkrijk van het ego

De 40e sleutel in het energiecentrum van het ego heeft ons zoveel gegeven in de afgelopen 400 jaar. Maar het heeft ons ook een soort machtswaanzin gegeven als alleenheersers op deze planeet. Alsof we het allemaal zelf hebben uitgevonden. Het virus dat men corona heeft genoemd toont ons als mensen de futiliteit en de vergankelijkheid van al onze hiërarchische bolwerken. Het toont ons weer onze kwetsbaarheid, onze totale onbenulligheid in het grote evolutionaire verhaal van Gaia. We zien ineens hoe nietig, hoe klein en hoe sterfelijk we zijn. En onze autoriteiten hebben de antwoorden niet meer, al doen ze wel alsof. Maar als we ons in de angstfrequenties van deze spannende tijd verliezen dan maken we een drama van deze kosmische zwangerschap. Als we het lef hebben om vanuit de liefdesfrequenties leven, ons eigen kompas omarmend, dan ontdekken we dat we heel goed op eigen benen kunnen staan. De slapende Fenix moet eerst wakker worden, om dan te sterven, en dan pas uit de as te herrijzen. Maak daar maar van wat je wilt! Ik kan het je niet vertellen.

We mogen de moed opbrengen om onze verslaving aan externe autoriteiten te laten varen. Weten wie we zijn, met behulp van systemen zoals HD en gene keys, maar vooral gewoon door onze aandacht naar binnen te richten en onszelf weer te verbinden met dat mysterieuze kompas diep in het hart van ieder mensenkind! Daar weet je precies waar je naar op weg bent en wat jouw unieke en specifieke rol daarin is. Zelfs als dit het afsterven van jouw voertuig is in een wereldwijde opschoning van de mensheid die met al haar begeerte de aarde heeft opslobbert.

Je bent meer dan een ego op poten. Jij bent het voertuig voor Bewustzijn zelf. Het ‘jij’ dat zich ‘ik’ noemt, zal onherroepelijk afsterven. Of dat nu oud en grijs in een bed omringt door familie en vrienden is, of volgende maand geveld door het Coronavirus, of morgen onder een bus. Vroeg of laat sterft het voertuig af, zodat het bewustzijn weer bevrijd verder kan reizen in een nieuwe incarnatie. Misschien wel als Rave kind, who knows?

Wees lekker vergankelijk

Dus omarm je sterfelijkheid, want het is jouw primitieve doodsangst die vooral wordt aangewakkerd in deze tijden van teloorgang. Een wereld zonder risico’s heeft nooit bestaan, we creëerden alleen de illusie ervan. Omarm risico, dood en verderf, en stap dan met een fris gemoed in je kracht, je zelfverzekerdheid, de bevrijding van je angst, en omarm de diepste intimiteit die ver voorbij het fysieke plan ligt. Vergeet Corona, het is de angst die het allergrootste virus is die ons op dit moment besmet. Ent jezelf in met liefde, vertrouwen, openheid, authenticiteit. Gewoon jezelf zijn. Het makkelijkste en het meest moeilijke dat er is!

Luister naar mensen die denken dat ze wat bij te dragen hebben, politici, doctors, goeroes, verlichte zielen en waanzinnigen. Maar luister met de onderscheidende wijsheid van de 61e sleutel, die ons op een indringende manier bijstaat in dit kosmische proces. Toets alles wat je hoort, ziet en voelt aan de meest wijze persoon die je kent: jij! Niet meedoen aan de massapsychose maar je laten inspireren door de hoogste bron, jouw eigen Zelf. Niemand anders dan jij weet waarom je op dit moment, in deze incarnatie, in dit land, in dat gezin, ter wereld bent gekomen. Alleen jij weet hoe je in deze overgangsfase van einde naar nieuw begin kan leven. Niet overleven, maar leven. Voel het verschil!!!

Dus gesp jezelf in, informeer jezelf en onderzoek alles maar laat het ook los. Dans die dans tussen zekerheid en onzekerheid. Macht en onmacht. Controle en vrijheid! Blijf je hart uitstrekken naar de ander, maar hou je handen voorlopig even thuis. En zorg goed voor je immuunsysteem. Niet alleen in termen van wat je eet, maar ook de energie die je in je opneemt. Ontsmet niet alleen je handen, maar ook alle audiovisuele trillingen die je inneemt. Zet de radio uit, klap de laptop dicht en ga in het bos wandelen. Laat de wind door je haren wapperen. Zie hoe mooi het allemaal nog is! Noteer het feit dat deze frisse wind de dode takken uit de bomen sleurt en als lucifers op de grond werpt.

Leef met de woorden van de mystica Julian van Norwich: “All is well, and all shall be well, and all manner of thing shall be well.”

Liefs, Lysanne

 

© Lysanne Sizoo // 12/03/2020

Wil je meer weten over de Gene Keys dan kan je er via deze link meer over te weten komen. Of zoek je coaching voor het verdiepen van je eigen Gene Keys profiel, dan kan je mij bereiken via san@zensan.nl of het contactformulier op genekeys.nl.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *