Je bagger in goud veranderen

Van de Schaduw van Oppressie naar de Gave van Transmutatie, en de Siddhi van Transfiguratie

Je bagger in goud veranderen

Een van de opleidingsmodules in de leer van de psychosynthese heet: ‘het creatieve gebruik van pijn crises en mislukking’ ofwel, shit happens, doe er wat leuks mee. Het is een wat plattere manier om te spreken over de transmutatie en de transfiguratie van de hogere frequentieniveaus van deze 47e sleutel die bovendien belangrijke aspecten zijn van de Codonring van Alchemie waartoe deze sleutel behoort.

Na een HD-reading met Gaya Ariel vertelde ze me achteraf giechelend, dat ze zich bij de voorbereidingen voor de reading had afgevraagd of ik iemand zou zijn met een enorme ‘arme ik’ wrok. Dit op basis van mijn vijf 64e sleutels on the road to nowhere. Gelukkig kon ik haar verzekeren dat ik dat ooit welzeker was, en dat er een ‘download’ van een hele musical voor nodig was om mijn ‘waarom ik?’ te transmuteren, naar ‘waarom niet ik?’ Of, zoals de alchemisten zouden zeggen, ik kreeg al downloadend al het les materiaal dat nodig was om te leren dat ik mijn bagger in goud kón en mocht veranderen.

Junk-DNA als brandstof

Plat gezegd is de 47e Schaduw van Oppressie bang om zijn lijden werkelijk te ondergaan, waardoor dit vooral mentale verzet, als een onderdrukkende tiran je leven bewust of onbewust beheerst. Richard Rudd, de vader van het Gene Keys systeem, beschrijft dat deze 47e gene key het portaal is voor een immens reservoir aan duisternis. Niet verwonderlijk dus dat we in de eerste instantie een soort, ‘dankjewel, maar nee dank je hebben’! Dit reservoir bevat al het karma, in de vorm van junk-DNA, dat we geërfd hebben van onze voorouders. En het doel van dit junk-DNA, is om ons ertoe aan ze zetten te blijven groeien in ons bewustzijn om zo, zoals we kunnen lezen in de 33e sleutel, uiteindelijk ons onszelf weer te gaan herinneren. Onze ware aard als goddelijke wezens in een menselijk lichaam, als belichaamde goden in dit onvolmaakt volmaakte mensenrijk.

Dus de komende dagen worden we door de energie van de 47e sleutel uitgenodigd om aan de onderdrukking, of oppressie van je arme ik denkpatronen te ontsnappen, en vooral ook aan het idee dat je tegenslag moet of kan vermijden. Want dat laatste is juist een verkeerde invulling van het talent van het kanaaltje dat de 47e sleutel maakt met de 64e sleutel. De 64e sleutel is de sleutel die met alle vakantiekiekjes op schoot sorteert wat wel of niet belangrijk is uit het verleden, en wat er geleerd kan worden, hoe je op basis van opgedane ervaringen iets zinnigs kan zeggen over hoe we nu verder moeten. In dat beeld is de 47e sleutel het boek waar je de geselecteerde foto’s inplakt. En dat boek, dat heeft nou eenmaal een begrenst aantal bladzijden en dus moet je kiezen. En niet alleen dat, het is aan jou, gefilterd door de 47e sleutel, of je op basis van het geleefde een negatief of een positief fotoboek doorgeeft aan de wereld. Of je meer levensangst de wereld inpompt of juist meer levensvertrouwen en een barmhartig en liefdevol optimisme. Dezelfde input. Een andere uitkomst. En die transformatie is een transmutatie, omdat je daarmee, in het verhaal van de gene keys, letterlijk je genetische opmaak muteert. En dus minder troep doorgeeft aan de volgende generaties.

Het slachtoffer van karma-verzet

Deze 47e sleutel leert je de kracht van het omdenken, zodat tegenspoed minder een klap in je gezicht is, en meer een moment om je te bezinnen op de lessen die erin verborgen liggen. Het is de brandstof om de donkere schimmen van de menselijke karma-voorraad om te zetten in het pure licht van het regenbooglichaam. Maar op de schaduwfrequentie pendelt iemand met de 47e sleutel heen en weer tussen verzettende mentale denkpatronen rond het menselijk lijden, tot hopeloosheid en radeloosheid rond zijn eigen vermeende tegenspoed. De schaduw ziet zichzelf als het slachtoffer van zijn eigen karma. Maar dit is niets anders dan een vorm van lui lager denken. Want er ligt zoveel positieve kracht in de mind.

We horen telkens weer dat de mind niet moet denken dat ze de baas is, en dat de mind zich continue op de angstige schaduwfrequentie bevindt, etc. Maar dat is maar één aspect van de mind. Want als je eenmaal een soort waarnemende over-mind hebt ontwikkeld, dan is dát je grootste wapen in de strijd om weer terug te keren tot je ware essentie. Vooral hier in de 47e sleutel, is het een instrument waarmee je jouw levenservaringen, en dat van je familie, je stam, je volk, in een heel ander frame zet. Het wordt ook wel eens omdenken genoemd. Niet het slachtoffer van omstandigheden buiten je controle, maar een actieve deelnemer in het schrijven van je eigen levensverhaal. En ja, daarin schuilt natuurlijk altijd het gevaar dat je er een leuke draai aan geeft, zonder je eerst echt te laten vormen door de tegenspoed die op je pad komt. Maar als eerste stap uit het slachtofferdenken is het een machtig wapen om uit de arme ik of waarom ik sfeer te komen.

Want waarom niet jij? Of zoals de Spirit, Aviva toezingt; it’s the journey not the destination dear, to realise your not alone, not singled out not to be punished dear, it’s life, and life will make you strong. Dat er op moment een woedende schaduw uit de bosjes springt die dit een véél te simplistische uitleg vindt, dat is weer een ander verhaal.

No more positive stinking

Dus oefen deze week op het soort omdenken dat niet een stiekeme vlucht is. Ikzelf ben altijd een held geweest in het zogeheten spiritual by-passing, een soort mismoedig, ‘nou ja, het zal wel ergens goed voor zijn’, of, ‘het is Gods wil’, zonder dat ik me echt meester durfde te maken van het voorgeschotelde lesmateriaal. Waardoor je dus ook bij iedere nieuwe les weer van je stuk gebracht wordt. Een van mijn leraren noemde dat positive stinking, en wij zogenaamd spirituele mensen zijn daar vaak een held in. Maar goed, ook dát is een stapje op het pad van de transmutatie van karma, en de transfiguratie van ons menszijn. En, je kan alleen de manier waarop je denkt naar een hogere frequentie transmuteren, als jij je laat voeden door barmhartigheid en een liefde voor het lijden dat ons allemaal verbindt, of we het nu bewust of onbewust beleven.

Want als je eenmaal hebt geleerd om dwars door de shit heen te baggeren, dan begrijp je ook waarom de bovenste drie lijntjes van het 47e hexagram van de I Ching het thema blijdschap of opgewektheid, mee hebben gekregen. Het onderliggende trigram is dan wel gevaar of passie maar samengenomen is het een uitnodiging om met een glimlach iedere tegenslag tegemoet te treden. En als dat niet lukt, in ieder geval met een groot gevoel van intermenselijke solidariteit, omdat dit nou eenmaal de manier is waarop de kosmische gamers ons levensspel hebben bedacht. Opdat we dichter bij onze ware goddelijke essentie komen.

En nee, dat is geen makkelijke opdracht. Maar wie heeft jou ooit beloofd dat het leven makkelijk zou zijn?

Gelukkig worden we hierin geholpen door de barmhartigheid en de liefde van de 22e sleutel van genade, de tweelingsleutel van de 47e.  Dit is de inkomende, ofwel involutionaire liefdevolle scheppingskracht van de goddelijke moeder die het mutatieproces van de 55e sleutel begenadigd. En dan zie je dat de 22e Schaduw van Ontering ook doelt ook op het onteren van jezelf en je plek in het bestaansweefsel, door niet aan de slag te willen gaan met de schaduwen die gaan dansen bij het eerste teken van tegenspoed. De dans tussen de Schaduw van Ontering en de Schaduw van Oppressie creëert een biofeedback lus waarmee we steeds meer van dit karmische geheugen onderdrukken, waardoor het een steeds grotere lading krijgt, als een bal die je steeds dieper onder het water probeert te duwen. Dus hoeveel goeie daden je ook doet om zogenaamd je slechte karma af te kopen, het heeft geen enkele zin zolang jij een heel volk aan schaduwdeeltjes in je systeem blijft onderdrukken. En daarmee sta je de gezonde impuls om het leven te transmuteren in de weg.

Maar zodra je zelf verantwoordelijkheid neemt voor het koesteren en transmuteren van je schaduwen, en ze niet meer buiten jezelf legt, zoals ik deed, toen ik God een boze brief schreef omdat ‘hij mij een miskraam had laten hebben’, kan je vol vertrouwen en zelfs met een beetje 28e sleutel humor roepen, ‘kom maar op, ik ben er klaar voor’. Want wees nou eerlijk, als alles voor de boeg gaat en er geen ellende op ons pad komt, dan worden toch ook niet geconfronteerd met al die bange ellende-deeltjes in onszelf die ernaar verlangen om weer tot heelheid gekoesterd te worden.

De goede kosmische moeder

Als onze kinderen vallen of struikelen, of voor het eerst hun hart breken, dan leidt de goede moeder hen niet af van hun verdriet met lege kreten als ‘genoeg vis in de zee’. Noch maakt ze haar kind de hoofdrolspeler in zijn eigen levensdrama waar alles oneerlijk en gemeen is. Zij neemt haar kind op schoot, en laat haar alles beleven wat bij de ervaring hoort, en gebruikt haar eigen aura om de pijn en het verdriet veilig te maken en te transmuteren. En ja, zo gebeurt het maar weinig op het menselijke vlak, maar zo gebeurt het in mijn ervaring altijd als wij ons met onze gebroken en bloedende harten in de armen van moeder kosmos vleien om uiteindelijk in haar armen op te lossen en te transfigureren.

En ja, transfiguratie is net als alle andere siddhi’s, een groot en mystiek woord. Voor mensen met een christelijke vorming is het onlosmakelijk verbonden met het verhaal over de wederopstanding en hemelvaart van Christus. Maar ook andere culturen kennen hun eigen versies van transfiguratie. De Tibetanen spreken over het regenbooglichaam en de alchemisten beschrijven het als de unio mystica, het heilige huwelijk, waarbij ieder menselijk bouwsteentje langzaam oplost en er uit al ons onedel metaal symbolisch goud wordt gewonnen. “De elementen waaruit je lichaam bestaat, werden ooit in de sterren gemaakt, en dus keer je terug als ster in je eigen mini supernova”, schrijft Richard.

Dus laten we deze week ons gaan voorbereiden op onze kosmische rol als supernova’s. En dat begint met één enkele formule. Het begint met het antwoord op de vraag waarom ik? En in saamhorigheid met de hele mensheid, antwoord je dan, ‘waarom niet ik?’, en omarm je al jouw karma-stukjes en ga je als een ware alchemist aan de slag om ook jouw bagger te veranderen in puur goud.

Heb een gulden week!

Liefs Lysanne

© Lysanne Sizoo – 10-09-2019

Wil je meer weten over de Gene Keys of Richards eigen woorden over de 47e sleutel beluisteren dan kan je via deze link de audio voor deze gene key kopen. De transcripten van alle 64 audios zijn gebundeld in het boek the 64 ways.

Of zoek je coaching voor het verdiepen van je eigen Gene Keys profiel, dan kan je mij bereiken via san@zensan.nl of het contactformulier op genekeys.nl.

En als je meer wilt weten over je HD profiel dan kunnen we je van harte aanraden om je eigen HD-chart te laten berekenen bij Jovian.

HD= Human Design

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *