Wie de bal kaatst krijgt hem altijd terug

Van de Schaduw van Ontering naar de Gave van Hoffelijkheid en de Siddhi van Genade

Wie de bal kaatst krijgt hem altijd terug!

Heb je hem al voorbij zien komen deze week, #doeslief? Deze campagne van Sire valt, hoe kan het ook anders, heel mooi samen met de kernboodschap van de 22e sleutel: omarm liefdeloosheid met liefde. En het is tevens de essentie van de Venusreeks en eigenlijk de hele Gene Keys transmissie. En dat lief doen, dat doe je niet alleen voor de ander, al is dat een aardige bijkomstigheid, maar voor ons allemaal, dus ook voor jezelf! Want door steeds minder karmische troep aan de enorme collectieve afvalberg toe te voegen, helpen we komende incarnaties om steeds minder van die troep mee terug te hoeven nemen om vervolgens in de wasserette van het leven schoon te poetsen. De komende dagen worden we dus allemaal uitgenodigd om stil te staan bij alle negatieve energie die we in onze gedachten, handelingen en communicaties de wereld in sturen.

“Stel je voor”, zei iemand gisteren bij de Rotterdams Gene Keys lunch, “dat we nu al in de tijd leefden dat we alleen nog maar met onze gedachten communiceren?” En ik lachte en bloosde en zei dat ik nog ver heb te gaan voordat ik trots kon zijn op het consistent liefdevol in gedachten houden van de ander. Onze verborgen gedachtewereld is namelijk vaak het laatste bolwerk van de spiritueel ‘verhoogden’. Waar we met onze tong hebben geleerd de liefde te belijden, bevinden onze gedachten zich nog vaak in een beerput. En dit hoort bij de energie van de 22e schaduw!

Dus in de komende dagen, zolang de zon de 22e sleutel belicht, mogen we allemaal gaan oefenen om vanuit de Gave van Hoffelijkheid met de ander om te gaan, in ons hoofd, in ons hart en in onze handelingen! Lekker de wasserette op hoge toeren laten draaien!

Hoe dan?

De 22e sleutel vraagt ons allemaal om verantwoordelijkheid te nemen voor de manier waarop we met onze emotionele golven omgaan. Niet hoe we met de golven of het gedrag van anderen omgaan, want daar hebben we geen controle over, maar hoe we zelf een adempauze inlassen voordat we onze eigen gevoelens pakketteren in heftige gedragingen, gedachten of golven.

Mijn buurjongetjes hadden vorige week een hondje gevonden en waren er de hele dag mee in de weer. Filmpje in de buurtapp, hondenriem lenen, van hun zakgeld hondenvoer kopen, en er overal mee langs de deuren gaan. Maar ineens was die kleine Houdini toch weer ontsnapt, en werd bij mij voor de deur bijna aangereden. De bestuurder liep woedend het tuinpad op, en de buurjongetjes stonden er met bedremmelde gezichtjes bij. Het hondje trilde in mijn armen. En ik kreeg de volle laag. Hoe ik ook probeerde uit te leggen hoe de vork in de steel zat, en op mijn eigen frequentie probeerde te blijven, riep de man alsmaar: “U bent onverantwoord, u moet beter op uw hond passen”.

Op dat moment mocht ik dus werkelijk de uitdaging van deze sleutel aangaan door zowel zijn hoge emotionele golven als de mijne rustig door mijn systeem te blijven ademen. Ik was best wel trots op mijzelf. Maar toen sprak mijn buurjongetje van nog geen elf jaar oud maar dus blijkbaar al een meester in barmhartigheid. Hij legde met de hoffelijkheid, en de barmhartigheid van de gave van deze sleutel, zijn hand op de arm van de boze meneer en zei: “Bent u nu boos of geschrokken?” En dat was genoeg. Deze meneer voelde zich gezien, kon ook nu terugschakelen en de verantwoordelijkheid nemen voor zijn heftige reactie, knipperde even met zijn ogen en zei toen “nou ja, sorry, ik ga maar weer.”

Uit je hoofd, in je gevoel, en dan?

Ons eigen gevoel is het enige waar we controle over hebben. En ondanks de boodschap van de moderne therapiewereld dat we allemaal uit ons hoofd en meer in onze gevoelens moeten gaan zitten, ontbreekt er een wijsheid rond het hanteren van die gevoelens die nu geuit mogen worden. Het is niet wat je zegt maar hoe je het zegt. Mét de tsunamigolf van je eigen of andermans zonnevlecht erbij, of pas na het transmuteren van je eigen emoties, met behulp van de gave van de 47e sleutel, de tegenspeler van de 22e. Beheersing is echt niet hetzelfde als onderdrukking. Maar beheersing is pas half gelukt als je je emoties in toom houdt, maar er in je hoofd allemaal negatieve en slachtoffer-gedachten op nahoudt. Want al die negativiteit in je hoofd stroomt op een gegeven moment heus wel over, en dan zie je mensen met deze sleutel in hun profiel, van een onberispelijke aangepastheid ineens zien doorschieten naar een onbegrijpelijke hufterigheid. Waar de schaduwfrequentie van de 47e sleutel meedanst in al haar mentale en ‘oppressie-gevoelige, arme ik’ glorie!

De 22e Gave van Hoffelijkheid is actief en vereist een liefdevolle discipline, zoals mijn buurjongetje zo mooi demonstreerde, terwijl de twee uitersten van de schaduwfrequentie, vooral de op het eerste gezicht klinkende fatsoenlijkheid, totaal ongedisciplineerd en rancuneus zijn. De grote angst van de 22e schaduw is om ‘uit de gratie’ te vallen, om de sociale controle te verliezen. Dus hier zie je vaak een soort sociaal masker en een hoge intelligentie wat betreft de geldende sociale normen en wetten. Maar diep vanbinnen koken ze over van rancune over het gedrag van anderen, en dus vooral in hun gedachtewereld. En ik zeg hun, mensen met de 22e sleutel in hun profiel, maar het gaat natuurlijk over ons allemaal. Zij zijn alleen genetisch ingeprent om de allergrootste uitdagingen aan te gaan om liefdeloosheid met liefde te omarmen.

De involutiekracht van de genade van de kosmische moeder

Richard Rudd, de vader van de Gene Keys, zegt dat zodra je jouw negatieve emotionele kracht op een ander levend wezen projecteert, jij jezelf en de ander onteert. En dat het aan ons is om het tij te keren. En dat we daarbij gesteund worden door zowel de evolutiekracht van de muterende 55e sleutel, het einde van slachtofferdenken, en de genadige involutiekracht van de 22e sleutel. De 22e sleutel ademt de pure, liefdevolle genade van de kosmische moeder over ons uit, en download, of involueert deze genade naar het fysieke menselijke veld, right here, right now!  Zo kunnen we allemaal aan de slag gaan om net zo wijs en liefdevol te worden als mijn buurjongetje en beter met de angst van ‘de ander’ omgaan.

En nee, dat betekent natuurlijk niet in momenten van extreem geweld of emotionele terreur. Dat zijn situaties waar je zo gauw mogelijk hulp moet zoeken. Maar waar je misschien wel, als het een vast onderdeel van je leven is, nu met de genade en barmhartigheid van deze 22e sleutel, op jezelf gericht, verantwoording neemt voor jezelf en je incarnatievoertuig, en er eens en voor altijd bij wegloopt! Soms is het juist een ultieme vorm van zelfliefde om een grens te trekken en te zeggen, “deze persoon of situatie is niet ok voor mij”. En dat hoef je niet op een vergruizende, agressieve manier te doen. Je reageert niet met terugslaan maar je trekt een liefdevolle grens, en dan de deur achter je dicht!

Je moet dus net zo goed de liefdeloosheid van jezelf, naar jezelf met liefde te bestrijden, als dat van de ander. Ik zou haast willen zeggen dat het ene een voorwaarde is voor het andere. Net zoals je een ander niet met gelijkwaardigheid kan behandelen (de 37e sleutel) als jij jezelf niet als gelijkwaardig ervaart.  

Het is natuurlijk een peulenschilletje om aardig gedrag met hoffelijkheid en barmhartigheid te begroeten. Maar vraag je het universum om echt te mogen oefenen op het worden van een genadige vertegenwoordiger van de allerhoogste liefde, tja, dan ga je ook de grootste hufterigheid tegenkomen op je pad om op te oefenen!

Het gezonde karmische verstand

En dan hoor ik je denken: “Ja hallo. Waarom zou ik aardig doen als een ander mij respectloos behandeld? Voordringt bij Albert Heijn, of me uitscheldt voor iets wat ik niet eens gedaan heb”?

Omdat, zo verteld Richard in deze meest mystieke sleutel van het hele spectrum, iedere karmische bal die je kaatst ook weer bij jezelf terecht zal komen. Als we sterven, wordt al ons liefdeloosheid toegevoegd aan de reeds bestaande karmische afvalberg van de mensheid. De liefde die we hebben kunnen uiten, lost op in de bewustzijnsvonk die zich opnieuw incarneert. En bij een volgende incarnatie nemen we een deel van de afvalberg weer mee, om schoon te poetsen in de wasserette van het leven.

Dus vraag jezelf deze week, waarom zou jij je lakens nog viezer afgeven dan dat je ze meekreeg? Hoeveel leuker om ook nog die laatste hardnekkige karma vlekken te hebben weggewerkt, ondanks het feit dat mensen alsmaar hun emotionele braaksel erover uitstortten?

En alles wat je voor de ander doet, doe je voor jezelf. Want je bént de ander. De ander ís jij! Als twee helften van een perfecte cirkel die eventjes met de bolle ruggen naar elkaar staan, zoals Spirit zingt in Aviva. “Je bent als twee helften, de een heeft de ander nodig, en de wereld zal niet helen totdat jij je wederhelft omarmt.”

Luister deze week naar je woorden én je gedachten. Doeslief deze week. En open je hart voor de genadige liefde van de 22e sleutel die ons hierin steunt.

Heb een liefdevolle week,

Lysanne

 

8-3-2019 – ©Lysanne Sizoo

Wil je meer weten over de Gene Keys of Richards eigen woorden over de 22e sleutel beluisteren dan kan je via deze link de audio voor deze gene key kopen. De transcripten van alle 64 audios zijn gebundeld in het boek the 64 ways.

Of zoek je coaching voor het verdiepen van je eigen Gene Keys profiel, dan kan je mij bereiken via san@zensan.nl of het contactformulier op genekeys.nl.

En als je meer wilt weten over je Human Design  profiel dan kunnen we je van harte aanraden om je eigen HD-chart te laten berekenen bij Jovian.

In onze facebookgroep kan je ervaringen uitwisselen met andere gene keys reizigers en je eigen bijdrage leveren aan het verrijken van deze kennis.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *